Ko je u BiH izdao putne isprave Radoju Zviceru, vođi kavačkog klana i hoće li odgovarati?


Ko je u BiH izdao putne isprave Radoju Zviceru, vođi kavačkog klana i hoće li odgovarati?

"Ima interesantnih stvari taj Zvicer (Radoje) je iz Crne Gore otišao kada su tamo probali da ga uhapse, a nisu ga uhapsili zato što mu je javljeno iz policijski struktura, u BiH i odatle iz Sarajeva sa dokumentima bosanskohercegovačkim je otišao u nepoznatom pravcu, pominje se Južna Amerika".

Ovo je u četvrtak rekao, gostujući u TV Pink nekadašnji potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović komentarišući pripremani atenta na predsjednika Srvije Aleksandra Vučića.

On je dalje naveo da je prisutan taj multietnički faktor u regionu, nisu tu samo Zviceri..., kaže on, tu imate i Ećima, i Eleza i NATO generala...

I dok se tvrdi da je šef kriminalne kavačke grupe boravio u BiH, dobio i putne isprave, nadležne policijske strukture, kao i one zadužene za izdavanje putnih dokumenata o svemu ovome se ne oglašavaju u javnosti.

Izuzetak je MUP Republike Srpske, koji kako su BN-u potvrdili policijski izvori, provode određene aktivnsti, ali ne mogu, kako navodde, iz razumljivih razloga govoriti o tome.

Od ranije je poznato da su na području Jahorine u Republici Srpskoj boravili pripadnici kavačke kriminalne grupe. Na Jahorini je prošle godine bila i Zvicerova supruga Tamara, a policija Republike Srpske je tokom prošle godine privodila i hapsila više lica koji su navodno povezani sa tom kriminalnom grupom.

Radoje Zvicer za kojim je Srbija raspisala potjernicu je označen u nedavnoj informaciji Evropola, vođom kriminalne grupe koja je spremala atentat na predsjednika Vučića.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter