Ko je sve uhapšen u policijskoj akciju u Gacku? Radi li se o unutarstranačkom obračunu -crvenih ruža-?


Ko je sve uhapšen u policijskoj akciju u Gacku? Radi li se o unutarstranačkom obračunu -crvenih ruža-?

Pripadnici Interventne jedinica Policijske uprave Trebinje rano juče lišili su slobode više osoba u Gacku, ali je policijska akcija obavijena velom tajne. Prema šturom saopštenju za javnost iz Policijske uprave Trebinje „od jutros traju pojačane aktivnosti na području opštine Gacko“. Prema informacijama koje je saopštila Jovana Cvijetić portparolka PU Trebinje, „akcija je u toku“ a više informacija biće saopšteno po završetku iste.

Foto: Mojahercegovina.com/Luka Petrović i Srđan Milović

Prema njenim riječima privedena su dva lica a nezvanično se ipak saznaje da je broj privođenih lica mnogo veći od navedenog i da među njima ima visokopozicioniranih članova novog Opštinskog odbora SNSD – a u Gacku, što je vjerovatno izazvalo veliku nervozu Srđana Milovića i gatačkog Komiteta. Šta je cilj i razlog akcije, javnost još uvijek ne zna, ali se ovakve akcije ne sprovode zbog sitnih prekršaja i prestupa.

Foto: Srđan Milović

Da li će se akcija zataškati, uhapšeni pustiti na slobodu a njihova imena ostati tajna pokazaće vrijeme. Načelnik PU Siniša Laketa, posebno njegov prethodnih i mentor Žarko Laketa, dirketor Agencije za strance BiH, nije u najboljim odnosima sa Ilijom Tamindžijom, a pitanje je da li su hapšenja povezana sa sukobima crvenih hercegovačkih ruža i da li iza svega stoji Luka Petrović koji želi da oslabi Srđana Milovića, svog velikog protivnika, i osveti mu se zbog uklanjanja načelnika opštine Ognjena Milinkovića iz Opštinskog odbora SNSD Gacko?

Foto: Ilija Tamindžija i Luka Petrović

Osovina  Petrović – Tamindžija oslabljena je smjenom bivšeg gen-seka i ima sve više otpora nastojanjima da se o svemu pitaju i kadriraju po Hercegovini, upornom gušenju i sasjecanju konkurenata, od Srđana Milovića do Lalovića i Vujadinovića u Foči, a ostaje da se vidi ko će na kraju odnijeti prevagu.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: direkt-portal.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter