Ko je provalio u stan i opljačkao ministricu Selmu Čabrić, otuđio preko pola miliona KM nepoznatog porijekla?


Ko je provalio u stan i opljačkao ministricu Selmu Čabrić, otuđio preko pola miliona KM nepoznatog porijekla?

Prije nekoliko dana, za sada nepoznate osobe provalile su u stan ministarke porodice, omladine i sporta Selme Čabrić u Doboju i otuđile veliki iznos novaca. Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta, ali se svi, od ministarke, policije do tužioca i vlasti, gradske i republičke, trude da zataškaju slučaj i detalje sakriju od javnosti.

Pljačka se dogodila prije 7 dana, o ovom slučaju sam govorio, postavio pitanje i tražio odgovor od predstavnika vlasti na poslednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske ali osim potvrde informacije da se provala i otimačina dogodila drugih detalja i informacija nema. U utorak u nastavku sjednice, tokom diskusije o radu Policije Republike Srpske, pokušaću dobiti više informacija od ministra unutrašnjih poslova Srpske Siniše Karana.

Iako se informacije kriju od javnosti kao zmija noge, nezvanično iz stana ministarke Čabrić u Doboju otuđena je veća količina novca u kešu, prema nekim informacijama iz istrage radi se o nekoliko stotina hiljada maraka. Inspektori su došli do informacije, koje se provjeravaju, da je nestalo 250 000 maraka i 150 hiljada evra, a oštećena ministarka, kao i njen suprug, inače policajac, su saslušani u policiji, kao i još neka lica koja se dovode u vezu sa ovim događajem.

Odakle ogromna količina novca u kešu u stanu ministarke, koja je prije nešto više od godinu dana imenovana na funkciju, ko je i kako provalio u stan, da li je imao rezervne ključeve i kako je znao gdje se krije novac, kakvo je porijeklo novca, potiče li od korupcije i krivičnih djela, samo su neka od pitanja na koje treba da se daju odgovori.

Selma Čabrić je kadar Socijalističke Partije Petra Đokića i Srđana Todorovića, stranačkog druga iz Doboja, ali je bliska sa „Obrenovom“ grupom te Selvidom Hurtićem, srpskim reprezentativcom i ministrom ljudskih prava u Savjetu ministara BiH, gdje ga je poslao Dodik i SNSD. Za kratko vrijeme u Doboju se dogodilo više pljački i provala u stanove, a tom prilikom otuđeno je čak 1,4 miliona maraka, a ko se krije iza serije provala i opasne kriminalne grupe treba da otkrije policija i procesuira počinioce.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter