Ko je napadač na školu u Rusiji: Bivši učenik, izbačen sa fakulteta

Ko je napadač na školu u Rusiji: Bivši učenik, izbačen sa fakulteta

Tinejdžer, koji je pucao u školi u Kazanju u Tatarstanu pritom ubivši najmanje sedmoro djece i jednog nastavnika, studirao je na koledžu Tisbi, ali je izbačen sa njega nekoliko dana prije pucnjave.

Iljnaz Galjavijev (19), bivši učenik gimnazije No. 175, vratio se u nju u utorak ujutru sa oružjem i zapucao na đake, prenijeli su ruski mediji.

On je studirao na Univerzitetu za menadžment u Kazanju Tisbi, ali je izbačen sa njega 26. aprila zbog akademskog duga.

Prema jednoj verziji, od početka godine prestao je da komunicira sa kustosom grupe, da pohađa nastavu i polaže ispite.

Obrazovna institucija je istakla da je protjerani Galjavijev pozitivno okarakterisan - bio je tih, miran i nije bio konfliktan, poštovao je kolege i nastavno osoblje, prenose "Vesti.ru".

Od decembra prošle godine bio je na praksi, ali je u januaru prestao da odlazi na nastavu.

Galjavijev je u utorak ujutru otvorio vatru u školi u Kazanju. Prema posljednjim informacijama, poginulo je najmanje osam osoba, među kojima je sedmoro djece, dok je 20 osoba ranjeno.

Policija je uspjela da uhapsi napadača. Iako su se ranije pojavili navodi da su u pucnjavi učestvovala dvojica napadača, zvaničnici su istakli da nema dokaza da je imao saučesnika.

Na društvenim mrežama kruže fotografije osumnjičenog za napad. Uoči napada on je na društvenim mrežama ostavljao zastrašujuće poruke.

"Ja sam kao Bog, želim da svi shvatite da ste moje sluge. Vi ste dužni da radite apsolutno sve što zatražim od vas. Kad bi svako od vas ubio više od desetoro, na svijetu ne bi preostalo nijedno živo biće. Na svijetu niko ne bi trebalo da ostane, ovo je greška svemira", napisao je osumnjičeni na društvenim mrežama uoči krvavog pira.

Predsjednik Tatarstana Rustam Minihanov potvrdio je smrt sedmoro djece, navodeći da su stradala četiri dječaka i tri djevojčice koji su pohađali osmi razred.

On je naveo da je 19-godišnji napadač uhapšen, da je imao registrovano oružje i da je bio sam.

Izvor: telegraf.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter