Ko je bio Nedžib Spahić Džiba, čovjek ubijen u Sarajevu

Ko je bio Nedžib Spahić Džiba, čovjek ubijen u Sarajevu

U poznatom restoranu Paper Moon koji se nalazi u sarajevskom naselju Grbavica sinoć je upucan Nedžib Spahić, poznat pod nadimkom Džiba. Riječ je o osobi koja je dobro poznata policiji. Spahić je preminuo u Opštoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Naime, Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja...

Između ostalog, 2007. godine je uhapšen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić (takođe poznati policiji op.a.), te slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić. Spahić je nakon pucnjave uhapšen u noćnom klubu u Tuzli.

Spahićevo se ime 2007. godine spominjalo i kada se desila pucnjava u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra.

Takođe, 2011. je hapšen zbog pucnjave u naselju Buća Potok u kojoj je ranjen Anes Mešić, prenosi "Klix.ba".

Izvor: klix.ba

NOVI DETALJI LIKVIDACIJE NA GRBAVICI

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Nedžiba Spahića Džibe. Policajci uporedo tragaju za još jednom osobom, čiji je identitet također poznat.

Foto: Avaz/Istražitelji na mjestu ubistva

Muškarac, koji se sumnjiči da je sinoć oko 20:40 sati u restoranu „Paper Moon“ u sarajevskom naselju Grbavica iz vatrenog oružja ubio Nedžiba Spahića Džibu, lociran je i uhapšen te se nalazi pod kontrolom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.  

Policajci uporedo tragaju za još jednom osobom, čiji je identitet poznat istražiteljima. Radi se o muškarcu koji je napadaču pomogao u bijegu s mjesta zločina.

Napadač je ispalio četiri hica u stomak Spahića, nakon čega je s vozilom pobjegao s mjesta događaja. Vozilo je nedugo poslije pronađeno u naselju Ciglane.

Spahić je prevezen u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje je iste noći i podlegao.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubistvu je svjedočio prijatelj Spahića. Ubica je bio maskiran.

Inače, i Spahić je od ranije poznat po nizu krivičnih djela.

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks