-Ključa- na Jadranu - Budućnost pravi pakt bez srpskih klubova

-Ključa- na Jadranu - Budućnost pravi pakt bez srpskih klubova

Predsjednik Košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan za srijedu u Zagrebu je zakazao nezvanični sastanak ABA lige.

Kako saznaju Večernje novosti, na isti su pozvani svi ovosezonski učesnici regionalnog nadmetanja, osim srpskih klubova!

Očigledno je da se podgorički tim još nije pomirio sa dešavanjima iz finalne serije ABA lige i porazom od Crvene zvezde. Bokan je više puta isticao u javnosti da, ako se finalna serija ne ponovi, tačnije majstorica, “ovakva ABA liga neće više postojati” i da “neće htjeti da igra ligu Nebojše Čovića”.

Već tada je bilo jasno da Budućnost sprema naredni korak. A njega će poduzeti prekosutra u hrvatskoj prestonici. Da li je u pitanju pravljenje neke vrste pakta protiv srpskih klubova i zašto je to tako, pokazaće vrijeme.

Dodajmo i to da je na ovaj sastanak pozvana i ljubljanska Olimpija, a to je klub koji je prema rezultatima izgubio status u prvom rangu takmičenja ABA lige.

Možda se ovim putem šalje poruka slovenačkom timu da će mu se “držati” strana ukoliko dođe do proširenja lige na 14 klubova, ako se i Olimpijakos bude priključio.

Inače, “prava” Skupština ABA lige je prvobitno bila planirana za 30. april, a poslije nekoliko pomjeranja trebalo bi da se održi 24. maja.

Čelnici Budućnosti su bili ti koji su tražili odgađanje sjednice najvišeg tijela, a sada žele nasamo da se vide sa predstavnicima svih klubova. Osim srpskih.


Izvor: Večernje novosti