Ključ naše pobjede je ono čega se boji diktatorski režim

Ključ naše pobjede je ono čega se boji diktatorski režim

Draško Stanivuković, kandidat za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim izborima, kazao je za N1 kako su ankete pokazale da ima najveću šansu da pobijedi na izborima za mjesto prvog čovjeka ovog grada. Rekao je i to da opozicija u Republici Srpskoj stoji iza njega, te da će mu na prvom mjestu biti građani i njihov boljitak, kako u Banjaluci, tako i u Republici Srpskoj.

On je gostujuću u Danu uživo na N1 opovrgao pisanja pojedinih medija, rekavši da ako građani čitaju "režimske medije - samo što se nismo pobili". "Naš viši cilj je boljitak u zemlji. Spojili smo se oko višeg cilja, a ne raspodjele funkcija. Jelena Trivić ima svoje kvalitete, ja svoje, nas dvoje smo u mnogome različiti i to je naša prednost da osvojimo preko 50 posto glasova u Banjaluci. Ciljne grupe su nam različite, a borimo se za isti cilj. Ključ naše pobjede je to i toga se ovaj diktatorski režim boji, vidjeli ste da smo jedinstveni", poručio je Stanivuković za N1.

On je kazao da su izlazne ankete u Banjaluci pokazale da on kao kandidat za gradonačelnika, te Jelena Trivić kao nosilac liste imaju najveću šansu za pobjedom, a planiraju osvojiti više od 50 posto glasova.

Tvrdi da ima podršku SDS-a, PDP-a, drugih opozicionih partija, a podržaće ga, kako je kazao - nezadovoljni građani. "Oni predstavljaju politiku gdje jedan čovjek odlučuje, mi jedan koncept. Obišao sam sve kuće, domove, u suštini naše politike je običan čovjek koji se bori za egzistenciju. Mi to stavljamo kao prioritet, to je okosnica. Život čovjeka, građanina, prosperitet porodice koja treba da ostane i živi u Banjaluci i u Republici Srpskoj", izjavio je.

Na nedavno potpisanu "Vidovdansku koaliciju", koju predvodi SNSD - Stanivuković je rekao da je to datum koji mnogo znači pravoslavcima, a da režim u Banjaluci nije uspio podići spomen obilježje palim borcima. "Moj stric je poginuo dan poslije Vidovdana, njegovi saborci, nemaju spomen obilježja", rekao je Stanivkuković, dodavši da su to stranke "koje će budžet Banjaluke morati da nahrani".

Na pitanje kako će voditi kampanju u vrijeme pandemije korona virusa - Stanivuković je kazao da će se prilagoditi uslovima. "Prisutni smo na društvenim mrežama, slaćemo poruke, suština je Banjaluci vratiti ljudski lik. Lik grada u kojem žive građani, slobodni ljudi", kazao je dodavši da u njihovoj politici neće biti revanšizma i osvete. "Suština naše kampanje je porodica, kako da porodica sačuva vlastiti novčanik. Voda je poskupila, grijanje, odvoz smeća, struja. Uzimaju novac iz dana u dan. Mi ćemo sačuvati novac, da smanjivanjem nameta, dogovorimo investicije koje će se desiti kada mi pobijedimo. Cilj je zaposliti bar jednog pojedinca iz porodica gdje nema zaposlenih", rekao je.

Stanivuković je rekao kako je u doba pandemije vlast trošila novac, pomenuvši pokretnu bolnicu koja nikada nije namontirana, niti je stigla za 66 dana. "Oni su krivi što su kapaciteti prebukirani, što nema stalaka za infuziju, što Vučić mora da šalje pomoć. Promjena iz Banjaluke biće promjena za Republiku Srpsku, pa i u zdravstvu", izjavio je.

Napomenuo je kako je u proteklom periodu podnio veliki broj krivičnih prijava, a već sutra, 8. jula, ide na saslušanje u SIPA-u zbog afere "Prisluškivanje".

Izvor: ba.n1info.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks