Klimov slavio na otvaranju Svetskog kupa

Klimov slavio na otvaranju Svetskog kupa

Reprezentativac Rusije u ski-skokovima Evgenij Klimov pobedio je na otvaranju nove sezone Svetskog kupa u Visli.
Klimov je do prvog trijumfa, a tek drugog podijuma u karijeri došao sa ukupno osvojenih 263,4 boda, pošto je ostvario skokove od 127,5 i 131,5 metara. Klimov je ovim trjumfom najavio odličnu sezonu, baš kao što je skako i letos, kada je imao čak šest podijumskih mesta.

Drugo mesto zauzeo je Nemac Štefan Leje sa 256,7 bodova, odnosno skokovima od 124,5 i 130,5 metara, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Japanac Rjoju Kobajaši sa skokovima od 137,5 i 127 metara, odnosno 255,6 bodova.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa Poljak Kamil Stoh zauzeo je četvrto mesto na domaćoj skakonici, iako je posle prve serije bio na drugom mestu. On je osvojio 255,3 boda, zahvaljujući skokovima 126,5 i 127 metara.

Na petom mestu našao se Slovenac Timi Zajc sa 253,4 boda, dok se na šestom našao Poljak Pjotr Žila. Prvu desetoricu kompletirali su Finac Anti Alto, Poljak David Kubacki, Nemac Karl Gajger i Norvežanin Johan Andre Forfang.

Potpuno je podbacio Gregor Šlirencauer koji je završio pretposlednji, dok se nisu proslavili ni Simona Aman, Daniel Andre-Tande, Andreas Stjernen, Mihal Hajbok...

Naredno takmičenje Svetskog kupa biće održano narednog vikenda u finskoj Ruki.

 

Foto naslovna: Getty Images
Izvor: b92.net