Kleptokratski Režim Slomio sopstveni Sistem zbog kriminalca Ljubomira Mrde

Kleptokratski Režim Slomio sopstveni Sistem zbog kriminalca Ljubomira Mrde

Nabujala “Miljacka”: Kleptokratski Režim Slomio sopstveni Sistem zbog kriminalca Ljubomira Mrde

1. Kleptokratski Režim Milorada Dodika Slomio je u paramparčad sopstveni Sistem kriminalnog djelovanja zbog kriminalca Ljubomira Mrde, vlasnika firme “Green Energy”, u čijem je posjedu MHE “Miljacka”.

2. Takav rasplet sam najavio već prije nekoliko mjeseci, jer je Mrda, na osnovu falsifikovane dokumentacije, dobio upotrebnu, građevinsku i vodnu dozvolu za MHE.

3. Ministroid za prostorno uređenje Srebrenka Golić moje navode je, 29.05. ove godine, pokušala vrlo bahato i prljavo da demantuje, tvrdeći da je sve u redu, ali da će dati da se ispita cijeli slučaj MUP-u RS; Koji nije, dosad, učinio ništa.

4. I zaista je dala, ali sam ja nju demantovao validnim dokumentima I dokazao da je Mrda sve papire za rad MHE “Miljacka” falsifikovao, nakon čega se “transparentni” Ministroid više nije pojavila u javnosti tim povodom niti je odgovarala na pitanja drugih medija u vezi sa tim.

5. Regulatorna komisija za energetiku RS prekinula je proces izdavanja dozvole za proizvodnju struje MHE “Miljacka”.

Regulatorna komisija je 18.06. utvrdila da ništa nije urađeno u skladu sa Glavnim projektom i da se Izvedeni projekat potpuno razlikuje od njega,dok je Inspektorat RS to potvrdio između 10.-14.08. ove godine, ali javne reakcije Golićeve o tome šta je preduzela nije bilo. Niti je i dalje ima.

6. Isto je utvrdila i Republička uprava za inspekcijske poslove koja je izdala Rješenje, koje se, i pored utvrđenih nezakonitosti, može smatrati vrlo Egzotičnim, jer se njime pokušao naći prostor za kriminalca Mrdu da pokuša popraviti nepopravljivo.

7. Uz to, navedeno rješenje, kako sam već ranije nesporno dokazao, nije u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima RS iz te oblasti, već je svojevrstan “Lex specijalis” za Falsifikatora, koji je cijeli Režim i njegov nakaradni Sistem bacio pod noge.

8. Uprkos svemu, čak ni to (u praksi dosad nepoznato) Egzotično rješenje br: 24.090/362-166-61-5/20 od 14.08.2020. Republičke uprave za inspekcijske poslove kojim se naređuje  GREEN ENERGY d.o.o. Pale da u roku od 60 dana pribavi upotrebnu dozvolu za objekat MHE „Miljacka“ nije provedeno. Nova upotrebna dozvola nije dodijeljena, jer ni nema zakonskih uslova za to. Istekao je rok od 60 dana, ali niko ništa ne preduzima u vezi sa nelegalno izgrađenom MHE "Miljacka", koja ilegalno i dalje radi, a Falsifikator Mrda otima novac.

9. Umjesto primjene zakona, uslijedile su nezakonitosti - Ministarstvo za prostorno uređenje RS, na čijem čelu je Ministroid Golićeva, 17.09.2020. izdalo je izmjene Lokacijskih uslova pozivajući se na član 135. Zakona o uređenju prostora i građenju. 

10. Golićeva je apsolutna neznalica: Prema članu 135 Zakona o uređenju prostora i građenju nemoguća je izmjena i dopuna lokacijskih uslova, kao i građevinske dozvole, jer se to može uraditi prije početka gradnje ili u toku gradnje, ali da se obustavi gradnja dok se ne pribavi nova građevinska dozvola.

11. Očigledno Ministarstvo se „muči“ da izda građevinsku dozvolu kriminalcu Mrdi, jer nema uporišta u zakonu. Očigledno je i da je Golićeva u službi kriminalca Mrde, koji i dalje satire takozvane institucije, umjesto da je u zatvoru zbog brojnih falsifikata, prevara i pljački.

12. Nadalje, na zauzetim parcelama nisu rješeni ni imovinsko-pravni odnosi pa Mrda i njegova prva kopija Minić Vladimir, koji mu vodi prevarntsku firmu, ne znaju kako će ponovo prevariti Ministarstvo i komisiju za tehnički prijem. Rok je prošao, dozvola nema, a Mrda i dalje ilegalno proizvodi struju, naplaćuje ogromne svote i ne plaća izvođače radova.

13. Rješenje postoji tako što će Režim u korist kriminalca Mrde izmijeniti i dopuniti Zakon o uređenju prostora i građenju RS  i tako dokazati da je u službi Gangstera i Falsifikatora, ili da neki “autoritet”, zna se i koji, odluči da je sve, preko noći, postalo nefalsifikovano i dozvoli Mrdi dalju pljačku. (nastaviće se) Režim pod nogama Falsifikatora i Kriminalaca: Golićeva nezakonitim odlukama, po Dodikovom nalogu, pokušava prikriti teške propuste koje je počinila u slučaju MHE “Miljacka” i zaštiti kriminalca Ljubomira Mrdu, kako bi zaštitila sebe (26.09.2020.) (Nastaviće se)

Režim pod nogama Falsifikatora i Kriminalaca: Golićeva nezakonitim odlukama, po Dodikovom nalogu, pokušava prikriti teške propuste koje je počinila u slučaju MHE “Miljacka” i zaštiti kriminalca Ljubomira Mrdu, kako bi zaštitila sebe (26.09.2020.) 

Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks