Kit Urban: Nikol me je izvukla iz pakla zavisnosti

Kit Urban: Nikol me je izvukla iz pakla zavisnosti

Kantri muzičar Kit Urban javnosti je najpoznatiji po braku s australijskom glumicom Nikol Kidman, u emotivnom je intervjuu priznao kako je izgledao njegov život prije nego je upoznao sadašnju suprugu. Naime, Kit je mladost proveo u raljama zavisnosti o drogi i alkoholu, pa priznaje da ga je ljubav slavne australijske glumice spasila od samog sebe…. 

Na vrhuncima svoje karijere muzičar Kit Urban živio je načinom života koji je kilometrima daleko od onog koji vodi danas. Naime, 50 – godišnji kantri pjevač godinama je bio teški zavisnik o alkoholu i drogama, a to se reflektiralo na sve ostale aspekte njegovog života. Tako je sve do fatalnog susreta s Nikol Kidman vodio besmislene ljubavne veze u kojima bi se potpuno distancirao.

– Prije braka sam bio jako loš u vezama. Nisam mogao da se predam jednoj osobi, ali sam istovremeno pisao ljubavne pesme – izjavio je Kit i priznao da se zavisnosti riješio tek kada se pre 11 godina oženio sa Nikol Kidman.

Naime, iako je posrnuli muzičar već u par navrata pokušao s liječenjem, Nikol je uzela stvari u svoje ruke i samo četiri mjeseca nakon vjenčanja organizovala intervenciju. U svom je naumu i uspjela budući da Kit nikada više nije posegnuo za bilo kojom vrstom opijata.

– Nikol je u moj život stigla kao anđeo s neba čija me je ljubav u posljednjem trenutku izvukla iz pakla zavisnosti.


Izvor: Story.rs