Kit Flint, pevač -Prodidžija- pronađen mrtav

Kit Flint, pevač -Prodidžija- pronađen mrtav

Frontmen legendarnog britanskog brejk bit benda „Prodidži“, Kit Flint, pronađen je mrtav svom domu u Eseksu. Flint je imao 49 godina, a policija kaže da ne tretira slučaj kao sumnjiv.

Iz policije kažu da su dobili poziv u jutarnjim časovima sa adrese u Nort endu u Eseksu. „Proglašena je smrt na licu mesta. Njegova najbliža rodbina je obaveštena", navodi se u saopštenju. Takođe je navedeno da nema sumnjivih okolnosti u vezi sa smrću poznatog pevača.

Flint se proslavio početkom 90-ih kada je sa Lijamom Hauletom i Kitom Palmerom osnovao „Prodidži“ i izazvao pravu revoluciju u andergraund rejv sceni, nakon čega je grupa stekla ogromnu popularnost i u mejnstrim krugovima.

Hitovi poput Out of Space, No good (Start the Dance), Charlie, Voodoo People, Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up vladali su top-listama.

Karakterističan ritam, moćna bas pozadina, zvučni efekti i semplovanje, zajedno sa Flintovim ekcentričnim stajlingom i čini se beskonačnom količnom energije osvojili su milione obožavalaca, a koncerti „Prodidžija“ uvek su važili kao nezaboravno iskustvo.

Bend je prodao više od 30 miliona albuma, osvojio veliki broj nagrada i smatra se pionirom big bit žanra.

 

Izvor: RTS