Kiseonik za bolnice, priznanje za -Gilje gas- Nova autobuska stanica uskoro u funkciji (Foto/Video)

Kiseonik za bolnice, priznanje za -Gilje gas- Nova autobuska stanica uskoro u funkciji (Foto/Video)

Nova autobuska stanica biće u funkciji krajem jula, potvrđeno je od strane izvođača radova i gradonačelnika Bijeljine. Petrović je takođe posjetio  firmu “Gilje gas” koja je dala svoj doprinos u borbi protiv pandemije, snabdijevajući Kovid bolnice u Srpskoj neophodnim kiseonikom.

Izgradnja autobuske stanice u Bijeljini je u završnoj fazi, a prema ocijeni izvođača radova krajnji rok završetka svih radova planiran je za 26.juli.

“Krenuli smo sa asfaltiranjem parkinga od 6000 kvadratnih metara stavljamo tačku na spoljašnje radove. I izrada fasade je u završnoj fazi. Sada prelazimo na unutrašnje završne radove, tako da sve ide po planu“, rekao je Bojan Đurić, tehnički direktor u preduzeću „Buk promet”.

S obzirom na to da je prvobitni rok probijen, kašnjenje sa radovima podrazumijevaće i umanjenje njihove ugovorene vrijednosti, naglasio je gradonačelnik Petrović prilikom posjete gradilištu.

“Primarni rok za završetak radova bio je 26. mart ove godine. On je zbog slabije dinamike gradnje prouzrokovane pandemijom virusa korona produžen. To kašnjenje podrazimijevaće i umanjenje vrijednosti radova u skladu sa ugovorenim obavezama, što je u ovom slučaju iznos do 160.000 KM”, istakao je LJubiša Petrović, gradonačelnik Bjeljine.

Istog dana, gradonačelnik Petrović posjetio je i Kompaniju “Gilje gas”, koja se u jeku pandemije pokazala kao društveno korisno preduzeće, tako što je redovno snabdijevala kiseonikom Kovid bolnice u Srpskoj.

“Pored bijeljinske bolnice, kiseonik smo dopremali i u zvorničku i trebinjsku bolnicu, a indirektno i dobojsku bolnicu, kao i zdravstveni centar u Orašju”, izjavio je Slaviša Jović, direktor Kompanije Milojević “Gilje gas”, Bijeljina.

  “Ova posjeta je prilika da se istakne namjera Gradske uprave koja planira da povodom obilježavanja važnih datuma predloži Kompaniju “Gilje gas” za dobitnika priznanja ispred Grada Bijeljina” , poručio je gradonačelnik Petrović.

Iako je privreda u Srpskoj pretrpila ogromne štete od početka pandemije, ovo preduzeće jedno je od rijetkih koje nije otpuštalo radnike, niti je smanjilo obim proizvodnje.

VIDEO: 

 

Video: rtvbn.com/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter