Kćerka našeg predsjednika se predozirala i umrla u 30 godini (Foto/Video)

Kćerka našeg predsjednika se predozirala i umrla u 30 godini (Foto/Video)

Zvali su je PRINCEZA sa Dedinja: PREDOZIRALA se i UMRLA u 30. godini, a cijela porodica je tragično nastradala. Bila je pjevačica poznate beogradske rok grupe.

Mirjana Mira Mijatović bila je pjevačica beogradske rok grupe VIA Talas, a njen privatni život godinama je intrigirao domaću javnost.

Mira je bila ćerka poznatog jugoslovenskog političara Cvijetina Mijatovića, drugog predsjednika Predsjedništva SFRJ posle Tita, zbog čega je njena privatnost od sredine 80-ih godina držana u strogoj tajnosti. Rođena je u Ljubljani 1961. godine, a njena majka, glumica Sibina Mijatović poginula je u saobraćajnoj nezgodi kada je Mira imala samo 9 godina.

Nakon ove porodične tragedije, Mirin otac Cvijetin se oženio glumicom Mirom Stupicom.

Kada je njen otac izabran za funkciju predsjednika Predsjedništva SFRJ njihova porodica je živjela u vili na Dedinju, zbog čega su je zvali „Princezom od Dedinja“, u kojoj su Mira i njena mlađa sestra Maja često pravile žurke. Imale su veliko društvo koje su činile sve najpoznatije gradske face i imena beogradske muzičke scene 80-ih godina.

Foto: Printscreen/ Youtube

1981. godine Mira Mijatović je sa Bojanom Pečarom osnovala bend VIA Talas, sa kojim je 1983. godine snimila album „Perfektan dan za banana ribe“, a najpoznatija pjesma sa albuma bila je numera „Sama“ koja je postala nacionalni hit. Međutim, grupa se vrlo brzo raspala, a Mira je nastavila da živi brzim i burnim životom. U čuvenom prestoničkom klubu „Akademija“ bila je stalni gost.

„Miru pamtim kao djevojku sa izuzetnim osmehom i mnogo energije. Po obliku glave i po frizuri me je podsjećala na Avu Gardner. Znam je iz zdrave faze. Kad je pala na droge, izbjegavala je da dolazi. Čuli smo se telefonom. Nije smjela da me gleda u oči. Maja je bila nepredvidiva djevojka. Mira je bila mirnija. Možda je to njihovo ponašanje bilo programsko, da bi se revanširale ocu. Ne mogu to da tvrdim. Djeca 80-ih su programski bila navučena na drogu“, ispričao je svojevremeno Petar Peca Popović, poznati novinar i rok kritičar, za portal Presstiž.rs.

1991. godine, u svojoj 30 godini, Mira Mijatović preminula je u Beogradu od prekomjerne doze heroina.

Foto: Printscreen/ Youtube

Da zla kob ove porodice bude još veća, njena sestra Maja umrla je iste godine u razmaku od svega nekoliko mjeseci.“One su bile radoznale gradske djevojke koje su živjele 26 sati dnevno. To je bio problem. Kad je bila bolesna, Mira je izbjegavala da se javlja jer ju je bilo sramota. Ne smijem da pomislim kako izgleda taj prelaz od djevojke oko koje se vrti cio svijet do djevojke koju svi izbjegavaju.

Strašna je pomisao da je uvijek morala da ima određenu količinu novca kod sebe da bi kupila drogu. Mislim da ju je prije Maja navukla nego obratno. Maja je bila radoznalija, drčnija. Taj segment su krile od mene jer ih je bilo sramota. Bile su lijepo vaspitane i bilo ih je sramota da im vidite slabost.

Pobjegle su od nas da ne bismo vidjeli kako se urušavaju. Kad je Mira umrla niko nije znao. Saznali smo kasnije, a mnogo kasnije smo saznali da je umrla i Maja.

VIDEO:

 

To je bila državna bruka. Da dozvoliš da umru obje ćerke predsjednika države“, pričao je Popović.

Dvije godine nakon smrti svojih ćerki, preminuo je i Cvijetin Mijatović, ostavivši svoju suprugu Miru Stupicu.

U beogradskim muzičkim krugovima dugo se pričalo da su mnogi detalji Mirinog života prikrivani od javnosti, prećutkivani, a njenih fotografija na internetu gotovo da i nema.

Foto naslovna: Printscreen/youtube.com
Video: EX YU Arhiv/youtube.com
Izvor: objektiv.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter