Kamion iz Srbije se prevrnuo kod Okučana, poginule četiri osobe


Kamion iz Srbije se prevrnuo kod Okučana, poginule četiri osobe

Noćas oko 3 sata dogodila se teška saobraćajna nesreća na autoputu A3 kod Okučana u kojoj su poginule četiri osobe, a ima i povrijeđenih.

Policija javlja kako je u 3:12 sati u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena dojava o saobraćajnoj nesreći na autoputu A3, na sjevernoj strani u blizini Okučana.

Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, gdje su potvrdili istinitost dojave te utvrdili da se prevrnulo teretno vozilo nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije. Prema prvim potvrđenim informacijama četiri osobe su smrtno stradale, dok je više osoba povrijeđeno. Kako Index.hr nezvanično saznaje, riječ je o migrantima. 

U 4:10 sati, policija je privremeno zatvorila saobraćaj na sjevernoj traci autoputa, te potom u 5:20 sati i na južnoj traci autoputa, zbog mogućnosti prilaza vozilima hinih službi i pružanja pomoći povrijeđenim osobama. Povrijeđene osobe su zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu.

U toku je osiguranje mjesta događaja i obavljanje uviđaja u saradnji s Opštinskim državnim tužilaštvom, a kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća te identitet stradalih i povrijeđenih osoba koje su se prema prvim informacijama nalazile u tovarnom prostoru teretnog vozila. Nakon obavljenog uviđaja, Policijska uprava brodsko-posavska obavijestiće javnost o svemu utvrđenom, poručili su iz policije.

Izvor: Index.hr&Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter