Kako režimska Herceg-televizija godinama nije plaćala struju, pa uplatili 18 500 kada je otkrivena (Video)


Kako režimska Herceg-televizija godinama nije plaćala struju, pa uplatili 18 500 kada je otkrivena (Video)

I dok se penzionerima, nezaposlenim i sirotinji struja u Republici Srpskoj isključuje zbog par stotina maraka duga i nekoliko neplaćenih računa, privilegovane dvorske firme  bliske vlastima i Luki Petroviću, godinama ne plaćaju račune za utrošenu električnu energiju.

To potvrđuje primjer režimske Herceg televizije. Skoro dvije godine hadži Đorđe Bjelaković, direktor Herceg televizije, nije platio ni marke duga a ne neki račun, dug je dostigao 19 100 KM a onda je 25.10.2023. godine uplatio 18 480,14 KM, i to samo dan nakon što sam poslao Dopis Elektroprivredi Srpske, Elektro-Hercegovini i Herceg TV, pitajući koliki je dug za struju!

Umjesto odgovara na pitanje, od Lukine portparolke Ane Bokonjić Buha 25.10.2023. dobio sam tvrdnje kako moje informacije i saznanja nisu tačna, da tobože ne smiju otkrivati podatke o dugu i da Herceg televizije ima samo jedan neplaćen račun. Tako su lažima i obmanama pokušali prikriti činjenicu da je struja plaćena dan nakon što sam uputio Dopis.

Zanimljivo da je vlasnik na papiru Lukinog glavnog medijskog projekta Herceg radio-televizije formalno Vladan Mastilović, rođeni brat Milutina Mastilovića, odbornika SNSD-a i rukovodica Elektroprivrede Republike Srpske koji se bavi naplatom duga, što svemu daje posebnu težinu jer je očito Milutin zloupotrijebio položaj i nije prinudno naplaćivao dug firmi u vlasništvu svog brata.

Da paradoks bude veći, Herceg televizija od 2016. godine, kada je promijenila vlasnika, boju i uređivačku politiku, postala udarna medijska pesnica Luke Petrovića i SNSD-a, od HET-a, Elektroprivrede RS, grada Trebinja i drugih javnih preduzeća i ustanova dobila je više od 100 000 maraka za „promociju“, u stvarnosti da vrši najprizemniju propagandu hvaleći vlast i napadajući protivnike režima, prije svega Listu za pravdu i red.

O selektivnoj naplati i nepravdi, lažima i obmanama ABB-e, Luke Petrovića, Đorđa Bjelakovića i Elektroprivrede Srpske detaljnije u video prilogu. …

 

Bonus: Iako smo mu poslali račun i dokazali da godinama Herceg TV nije plaćala struju, od direktora Herceg TV Đorđa Bjelakovića dobio sam „Demanti“ koji prenosim u cjelosti, a koji je pokazatelj pravog lica režima i njihovih neškolovanih kadrova i ulizica.

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter