Kako organizovati izbore kada su u izbornoj mašineriji lopovi i kriminalci? Zvornik - Čudo neviđeno! (Foto)

Kako organizovati izbore kada su u izbornoj mašineriji lopovi i kriminalci? Zvornik - Čudo neviđeno! (Foto)

U Zvorniku ponovo svi preko 90%. Kad se dobro organizuju izbori narod ne mora ni da glasa! Ovo čuvenu izreku, koju voli da primjenjuje Zoran Stevanović, najbolje svjedočimo u Klisi i drugim mjestima oko Zvornika, ali i „rezultati“ koje su poslali Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Kako su provedeni izbori i brojanje glasova u Zvorniku najbolje govori frapantan podatak da su kandidati, uglavnom nosioci lista režimskih stranaka, navodno redom dobijali preko 90% glasova, kako stoji po izvještaju na sajtu Centralne izborne komisije BiH. Sve je isto kao i ranije, kada su Dušica Šolaja i Zoran Stevanović dobijali i 100% glasova, a sa druge strane premijer Radovan Višković iz susjednih Milića nijedan glas, što je u praksi nemoguće.

Tako je Zoran Stevanović „dobio“, a bolje je reći dopisao, nevjerovatnih 91,44 % glasova unutar liste SNSD-a, a Dragomir Vasić čak 93,77% unutar liste SDS-a?

Njegov brat Kostadin Vasić ima 88,15% glasova a u stopu ga prati pobratim Siniša Ilić sa 83,69%. Na listi DEMOS-a Siniša Mijatović prestigao je nosioca Spomenku Stojanović i „osvojio“ 88,84% glasova.

Kod  Socijalisa Đokić dr Petra poslednji na listi Nebojša Galić „dobio“ je, vrlo izvjesno od brojača a ne glasača, 92,36% glasova, a nosilac liste Kruno Vlačić svega 23,88%, što je ponajveći kuriozitet u Zvorniku.

Da su članovi Biračkih odbora Zorana Stevanovića u Zvorniku bili široke ruke prema svim koalicionim partnerima govori i nakucavanje Dobrivoja Kucalovića na listi DNS-a, koji je nakucao 90,04% glasova kao treći na listi, dok je nosilac Boris Trninić, sin bivšeg ministra saobraćaja, dobio svega 144 glasa ili 17,08%.

Kod onih stranaka koje Zoran Stevanović nije predvidio, bolje reći namjestio da „osvoje“ poslanički mandat, niko od kandidata nije prešao 60% ili 70% glasova. Kontrolno brojanje glasova i listića, i za nivo predsjednika ali i Narodne skupštine Republike Srpske, tek će da utvrdi razmjere krađe i prekrajanja izborne volje građana, ne samo u Zvorniku, Doboju, Prijedoru već i širom Srpske.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter