Kako je -Ilegalni Migrant-, koji je -Niko i Ništa-, Kristijan Šmit, dospio u jednu od vodećih emisija RTRS-a?


Kako je -Ilegalni Migrant-, koji je -Niko i Ništa-, Kristijan Šmit, dospio u jednu od vodećih emisija RTRS-a?

Ilegalni Migrant na RTRS: Mate je solidno odglumio ulogu “Dodika pri sebi” u komadu “Popusti me, molim te”; Šmit je, u istom komadu, glumio samog sebe, bez ijedne replike koja bi ukazala da će popustiti

Kristijan Šmit, Ilegalni Migrant, kako ga oslovljavaju iz Režima Milorada Dodika; Uz to “Niko i Ništa”, kako ga karakteriše Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS, daleko je dogurao u svom migrantskom “niko i ništa” životu - gostovao je u emisiji “Telering”, jednoj od udarnih na režimskom RTRS-u.

Zanimljivo je da emisija nije snimljena ni u kakvom migrantskom kampu, već u kancelariji visokog predstavnika, što bi se moglo prevesti da je Dodik, posredno, preko RTRS-a priznao Šmita za visokog predstavnika, jer do snimanja emisije nije moglo doći bez njegovog ličnog odobrenja.

Bilo je interesantno pogledati emisiju koja je trebala imati naziv “Popusti me, molim te”, a ne “Telering”, jer je voditelj Mato Đaković sasvim solidno odglumio ulogu “Dodika pri sebi”, koju mu je dodijelio Dodik, a Kristijan Šmit je glumio samog sebe, ne libeći se da se predstavi kao visoki predstavnik.

Uzalud je Đaković, glumeći “Dodika pri sebi”, pokušavao naći načine da ubijedi Šmita kako bi bilo dobro da dozvoli Dodiku da nastavi sa rasturanjem BiH svojim retrogradnim politikama.

Đaković se baš potrudio, ali, uprkos solidnoj glumi, nije uspio odobrovoljiti Šmita da odustane od svojih ovlaštenja visokog predstavnika i pristane na to da Dodik nastavi, nekažnjeno, sa rasturanjem BiH, pokušajima izazivanja incidenata koji bi mogli dovesti i do težih sukoba, dalje izolacije Republike Srpske i neviđenim uvredama na račun zapadnih administracija, a ne samo njihovih predstavnika u BiH.

Šmit je svoju ulogu odigrao bez većih napora; Sve vrijeme akcentirao je potrebu da Dodik promijeni pristup, da ne kažem - podvije rep, i prihvati ne samo njegove nametnute zakone, već i brojne promjene Ustava BiH, kao i niz drugih akata koji su potrebni kako bi BiH počela Približavanje Kontinentu Evropa.

Šmit je svoju ulogu odigrao rutinski, bez većih oscilacija u odnosu na ranije istupe.

Đaković je uspio bar malo odškrinuti vrata Dodiku da “podvije rep”, i pred Šmitom i pred drugim zemljama Zapada kojima se teško zamjerio, ali ukoliko Dodik krene kroz taj vrlo uski prolaz, tek tada ga čeka stostruki pakao. Za sada je u onom devedesetdevetzarezdevedesetdevetom političkom paklu.

Do Dodika je.

Približavanje Kontinentu Evropa pojasniću sutra u tekstu oko odluke Evropske Komisije da ne dodijeli otvaranje pristupnih pregovora BiH, što je za korumpiranog poltrona i sada već patološkog lažova Johana Satlera bio veoma “Uzbudljiv dan”, kako je okarakterisao taj akt.

Komad “Popusti me, molim te” u kojem se Dodik pokušao približiti Šmitu imaće i svoje nastavke, što je jasno iz činjenice da je “Ilegalni Migrant”, koji je “Niko i Ništa”, dospio u jednu od vodećih emisija RTRS-a.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Na koljena pred Šmitom – Mata Bitanga puzao pred Šmitom u Sarajevu u sjedištu OHR-a (Video)

I dok se meni, kao legitimnom predstavniku naroda i građana Republike Srpske, lideru Liste za pravdu i red koja ima Klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i svim nivoima vlasti, od lokalne do Parlamentarne skupštine BiH, nikada nije omogućio niti jedan sekund prostora na RTRS-u, navodno „nelegalni turista“ Kristijan Šmit dobio je više od sat vremena u udarnom terminu kod Mate Bitange u emisiji Teleting na zarobljenom Javnom servisu Srpske koji se pretvorio u Fabriku mržnje, laži i zla. Naravno da „nelegalni“ Šmit ne bi mogao biti gost bez saglasnosti „sa vrha“, a da čudo bude veće nigdje nije bilo trobojke i zastave Republike Srpske, čiji javni servis predstavlja Mata Bitanga, već zastavice OHR-a i domovine Bosne i Hercegovine!?

Gledaoci su bili u šoku kada su nakon godinu dana stalnih napada i uvreda na račun Šmita, kojeg samo što nisu protjerali čim mu istekne turistička viza, na RTRS-u ugledali Nijemca kako lagodno ćaska sa najodanijim perom Milorada Dodika i prve familije, koji šalje signale kako bi se rado skinuo maske i sastao sa prijateljem koga je ostavio u fotelji tako što je legalizovao kriminal, nasilje i izbornu krađu koja se dogodila na izborni dan na očigled svih prije godinu dana.

Mata Bitanga je samo probni balon koji ima zadatak da probije led i slatkorječivim laskanjem ispred i iza kamera  otopli odnose, izvrši pripremu za zvaničan sastanak i međusobno „priznanje“ Dodika i Šmita. Beskrupulozni Makijavelista u mnogo navrata do sada je pravio kopernikanske zaokrete, pa se ne treba iznenaditi ako se uskoro drugari pred kamerama rukuju i zagrle, naprave „istorijski dogovor“ i skinu smokvine listove.

I dok Šmit od mene bježi pognute glave bez riječi, ne smije da mi spomene ime niti odgovori na pitanja koja mu javno postavljam godinu dana, perjanice režimskih medija snishodljivo puze pred Šmitom kao ljigave gliste, a suvišno je narodu bilo šta dodatno objašnjavati.

 

Pitam se na kraju, kao onomad ruski ambasador Aleksandar Konuzon u Beogradu, ima li ovdje Srbe, ima li neko da digne glas i suprostavi se ludilu, vrijeđanju, ponižavanju, gaženju i razaranju Republike Srpske i srpskog naroda?

Pogledajte u video prilogu gostovanje Kristijana Šmita kod Mate Bitange i sinošnju emisiju Teleting.

 

Podsjećanje na bježanje Šmita i članova CIK-a iz sjedišta CIK-a BiH.

 

VIDEO:

 

VIDEO:

 

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: stav.ba
Video: primepc/RTRS vijesti/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter