Kako izgleda kombinacija hip hopa i art popa? (Video)


Kako izgleda kombinacija hip hopa i art popa? (Video)

Američki art pop sastav Tune-Yards i reper Reper i zvijezda serije “Atlanta” Lajkeith Stanfield ostvarili su veoma zanimljivu muzičku saradnju.

Riječ je o novom singlu “Mango” Stanfieldovog projekta Moors za koju je bend Tune-Yards uradio kompletnu produkciju, a numera je dobila i prateći video.

Zvijezda serije “Atlanta” i proslavljenog filma “Straight Outta Compton” sa članovima sastava Tune-Yards upoznao se na premijeri filma “Sorry To Bother You”, za koji su oni radili muziku, a u kojem Stanfield tumači glavnu ulogu.

– Postali smo veliki Stanfieldovi fanovi nakon što smo proveli stotine sati komponujući muziku za film i diveći se njegovim glumačkim vještinama. Upoznali smo se na premijeri filma na Sundance festivalu, kada smo saznali da se Lejkitu ono što smo mi iskomponovali jako svidjelo te je tada i potegnuta priča o saradnji. Imao je baš specifične ideje u vezi sa ovom pjesmom i uživali smo u uzdizanju njegovog glasa – izjavila je Merill Garbus, pjevačica grupe Tune-Yards.

Inače, Tune-Yards su posljednji album “I Can Feel You Creep Into My Private Life” objavili u januaru ove godine za izdavačku kuću 4AD. Album čini 12 pjesama, a tekstualno gledano, teme koje preovlađuju su rasni sukobi, politika, feminizam i prirodno okruženje, dok se muzički oslanja na plesne ritmove osamdesetih godina prošlog vijeka.

U nastavku možete pogledati spot za numeru “Mango”.

VIDEO:


Izvor: Srpska cafe