Za koga, kako i zašto revizor Jovo Radukić i dalje namješta i odlaže izvještaje? (Foto)

Za koga, kako i zašto revizor Jovo Radukić i dalje namješta i odlaže izvještaje? (Foto)

Nastavljaju se zloupotrebe službenog položaja i pokušaji zataškavanja korupcije i kriminala u javnim preduzećima Republike Srpske od strane glavnog revizora Jova Radukića, koji se bez pretjerivanja može nazvati slugom ili revizorom Mafije. O tome svjedoči i činjenica da je Radukić vršio snažan pritisak na šefove timova i revizore kako bi prepravljali izvještaje davali ocjene kakve odgovaraju političarima i moćnicima na vlasti a koje nemaju nikakve veze sa stvarnim stanjem, o čemu ću opširnije pisati narednih dana, do detalja pojašnjavajući pritiske, veze pojedinih revizora, ustanova i izvještaja.

Radukić bi do ponedjeljka u 16 časova trebalo da odgovori na pitanje zašto nije urađena revizija i zašto još uvijek nema najveći i vremena revizije Hidrometeorološkog zavoda i Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske? Takođe, očekujem da do ponedjeljka, 31. januara do 16 časova Radukić odgovori na pitanje da li namjerava da za ove dvije  revizije angažuje Miru Raljić, koja je nedavno otišla u penziju?

Naime, Radukić planira da Miru Raljić, kao pouzdanog revizora koji će zažmiriti na jedno oko i napraviti izvještaj kakav odgovara Radukiću i njegovim mentorima, angažuje na osnovu Ugovora o djelu, pravdajući to velikim poslom i manjkom revizora, a ona će za honorar zažmiriti na jedno oko, praviti se da nije vidjela grube zloupotrebe narodnog novca, te napisati mišljenje kakvo odgovara čelnicima Hidrometeorološkog zavoda i Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Za vikend više detalja o tome kako je nagodbom Dodik–Nešić prepravljen Revizorski izvještaj Puteva Srpske, zašto se revizija IRB-a ne objavljuje na sajtu Glavne službe za reviziju Republike Srpske, te kako je prepravljen Revizorski izvještaj Šuma Srpske. Ako je neko zaslužio doživotnu robiju zbog korupcije i zloupotreba onda je to svakako glavni revizor Srpske i Mafije Jovo Radukić.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: capital.ba
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter