Kako bi izgledao Windows u Apple verziji (Video)


Kako bi izgledao Windows u Apple verziji (Video)

Apple ima reputaciju da pravi proizvode koji su stilski savršeno urađeni, sa elegantnim hardverskim i softverskim rješenjima. Za Microsoft to baš i ne bi moglo da se kaže.

Zato se koncept kreator, Kamer Kaan Avdan, zapitao kako bi izgledao Windows 10 da ga je kojim slučajem pravio Apple?

Kao što bi moglo da se očekuje, koncept pokazuje “upeglan” Windows, koji prema dizajnerovoj viziji predstavlja neku vrstu hibrida između Windows-a i macOS-a. On je izmijenio Start menu, a dodao je i Menu Bar na vrhu ekrana. Izmjene je napravio u File Explorer-u kome je dodao neke nove opcije (AirDrop i iCloud).

Naravno, tu je i iMessage za Windows, a umjesto Edge-a, kao podrazumijevani browser pojavljuje se Safari. Action Center je redizajniran i pridružene su mu Control Center ikonice iznad notifikacija. Windows-u je dodat i, trenutno veoma popularan dark mode, dinamički wallpaper-i, a predviđena je i mogućnost otključavanja računara upotrebom iPhone-a. Naravno, napravljene su i mnoge druge izmjene vizuelne, ali i konkretne upotrebne prirode.

Koncept definitivno uvodi poboljšanja u mnogim sferama postojećeg Windows-a. Očigledno je da se dizajner vodio Apple-ovom premisom da sve mora da bude jednostavno, intuitivno i fluidno. Naravno, ovo je sve domen slobode izražavanja i nije realno očekivati da će se bilo šta od toga zaista pojaviti u nekoj od narednih verzija Windows-a, ali je, moramo priznati, pravo osvježenje vidjeti jednu malo drugačiju viziju poznatog operativnog sistema.

Izvor: Beta

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks