Kada vlast uzima strane pare to je ok, ali kada neko drugi uzme -stranu lovu- to je -izdaja Republike Srpske-?


Kada vlast uzima strane pare to je ok, ali kada neko drugi uzme -stranu lovu- to je -izdaja Republike Srpske-?

TBC, petparačke priče i povlačenje engleskih đaka - Nakon što smo Đorđe Vučinić i ja objavili da su poslanici i visoki funkcioneri SNSD-a, Radovan Kovačević, Anja Ljubojević i Igor Žunić, planirani da budu učesnici engleske konferencije o slobodu govora, koju organizuje Ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, pod pritiskom je došlo do povlačenja engleskih đaka.

Kako javlja delegat i portparol Kovačević, oni su pozvani ali nisu potvrdili učešče na engleskoj konferenciji, pa pored njihovog imena piše TBC. Laik, poput mene, pomislio bi da je to skraćenica za tuberkulozu, a Kovačević kaže da je to skraćeno od „to be confirmed“, ili čeka na potvrdu.

Kovačević misli da smo svi naivne ovce i da ćemo progutati njegova „vađenja“ i petparačke priče  Čudno mi je da velike Srbende, patriote i antiglobalisti, samozvani protivnici a u stvarnosti sluge zapadnih sila, uopšte razgovaraju i dogovaraju konferencije i seminare sa Englezima. Što mene i poslanike Liste za pravdu i red nisu zvali Englezi, već čelnike SNSD-a koji se povlače nakon što su otkriveni, pokušavaju sakriti tragove i suštinu igre.

I laiku je jasno o čemu se radi. Jasno je da su pozvani i u načelu prihvatili učešće na konferenciji, ali se povlače nakon što su otkriveni.

Na kraju bi trebali samo da odgovore na pitanje kako Kostadin Vasić i Institut za javno zdravlje Republike Srpske sarađuju sa Amerikancima i USAID-om, kako oni primaju američke dolare za projekte i da li su dolari, funte i novci „prokleti“, kako reče Uzurpator, ili blagosloveni ako liježu na račune Vlade i njenih institucija.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter