Kada ti je ujak vlasnik Republike Srpske onda nije problem da si i ti štićena ličnost! (Dok.)

Kada ti je ujak vlasnik Republike Srpske onda nije problem da si i ti štićena ličnost! (Dok.)

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH i bivši predsjednik F.K. Borac iz Banjaluke, široj javnosti poznat kao nećak Milorada Dodika štićena je ličnost u Republici Srpskoj.

To je vidljivo iz depeše koju je nadležnim policijskim upravama, povodom Zeljkovićevog puta iz Banjaluke za Beograd, početkom januara, poslao načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Borislav Šarić.

Šarić je 31.12.2021. godine obavijestio nadležne uprave i policijske stanice da će Zeljković kao štićena ličnost u svojstvu predsjednika Fudbalskog saveza BiH i RS putovati iz Banjaluke u Beograd, da će putovati službenim vozilom FSBiH a da će u njegovoj pratnji biti službeno vozilo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Nije poznato na osnovu čega je Vico Zeljković štićena ličnost jer predsjednici Fudbalskoh saveza BiH ni Republike Srpske to nisu. Štićene ličnosti u Republici Srpskoj su Predsjednik Republike, potpredsjednici,predsjednik Vlade, ministar unutrašnjih poslova RS, predsjednik NSRS, direktor policije a može to biti i jeste član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske kao i predsjedavajući Savjeta ministara ukoliko dolazi iz Republike Srpske.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter