Kada policajac maloljetnika prebije do smrti, ali ga ne ubije, Tužilaštvo Srpske nema ništa sa njim - slobodan je??

Kada policajac maloljetnika prebije do smrti, ali ga ne ubije, Tužilaštvo Srpske nema ništa sa njim - slobodan je??

Obustavljena istraga protiv policajca zbog nanošenja teških povreda maloljetnom Banjalučaninu. Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv policajca iz Banjaluke Nemanje Ćuluma osumnjičenog za nanošenje teških tjelesnih povreda maloljetniku u noćnom klubu “Prestiž” koje se dogodilo u februaru ove godine, saznaje Gerila.

Izvor Gerile iz pravosuđa RS objasnio je da je tužilaštvo obustavilo istragu, jer nije bilo zahtjeva za krivično gonjenje od strane oštećenog.

-U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS krivično gonjenje se preduzima na zahtjev oštećenog lica.

U konkretnom slučaju, pretučeni maloljetnik nije podnio prijavu protiv policajca, što je u konačnici onemogućilo tužilaštvo da postupa u ovom slučaju- objasnio je izvor Gerile.

Nemanja Ćulum, policajac iz Banjaluke, uhapšen je 25. februara ove godine i suspendovan, nakon što je i to dvije sedmice poslije prijavljivanja slučaja koji je šokirao javnost, otkriveno da je učestvovao u tuči u banjalučkom noćnom klubu “Prestiž” u kojoj je teško povrijeđen maloljetnik.

Ćulum je uhapšen zbog sumnje da je 12. februara oko 00.55 ispred ugostiteljkog objekta “Prestiž” u Banjaluci počinio krivično djelo tjelesna povreda.

Ćulum je u vrijeme hapšenja i suspenzije sa posla bio zaposlen u Upravi za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Policija je prvo uhapsila radnike obezbjeđenja u lokalu “Prestiž” Sinišu B. i Mladena D. zbog brutalnog premlaćivanja maloljetnika koji je sa teškim povredama bio smješten u UKC Republike Srpske gdje su mu se ljekari borili za život.

Protiv radnika obezbjeđenja podnesene su prekršajne prijave.

Policijska uprava Banjaluka nakon hapšenja saopštila je da su radnici obezbjeđenja nanijeli tjelesne povrede trojici maloljetnika, od kojih je jedan bio zbrinut u UKC RS u teškom stanju.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter