Još uvijek bez odgovora policije o -slučaju Čamber- (Video)

Još uvijek bez odgovora policije o -slučaju Čamber- (Video)

Tužilaštvo u Banjaluci potvrdilo je da Dalibor Čamber koji je osumnjičen da je u novogodišnjoj noći ubio Duška Savanovića nije u njihovoj evidenciji. Mediji su ranije navodili kako je to lice od ranije poznato policiji po činjenju više krivičnih djela.

Daliboru Čamberu koji je uhapšen pod sumnjom da je u novogodišnjoj noći ubio Duška Savanovića u Trnu kod Banjaluke određen je jednomjesečni pritvor.

Iako je ime Dalibora Čambera pominjano u nekoliko medijskih izvještaja zbog navoda o kršenju zakona a posljednji put u aprilu prošle godine kada su on i njegov brat, prema tim navodima, uhapšeni zbog posjedovanja lažnih policijskih znački, oružja i rotacija za vozilo, protiv njega nikada nije podignuta optužnica.

To potvrđuju u banjalučkom Okružnom tužilaštvu u kojem kažu da pomenuto lice nemaju u evidencijama.

Kako je ranije objavljeno Čamber je pripadnik organizacije Srbska čast i da se kao takav fotografisao sa Miloradom Dodikom i bio na prijemu koji je tadašnji predsjednik Republike organizovao 2016 godine.

Iz Policijske uprave Banjaluka i Ministarstva unutrašnjih poslova nisu odgovorili na nekoliko pitanja koja smo im upitili u vezi ovog slučaja.

Duško Savanović ubijen je u novogodišnjoj noći na pumpi u naselju Trn. Istraga o slučaju je u toku a za sada je osumnjičen Dalibor Čamber protiv koga je podnesen izvještaj tužilaštvu.


Izvor:rtvbn