Jokić je kralj NBA lige - Zaustavljena je serija Hjustona - Srbin i Denver su ih zgazili (Video)

Jokić je kralj NBA lige - Zaustavljena je serija Hjustona - Srbin i Denver su ih zgazili (Video)

Lepo je rekao jedan komentator za vreme sinoćnje utakmice između Denver Nagetsa i Hjuston Roketsa: kad Nikola Jokić šutira 15 ili više puta na meču, Nagetsi UVEK dobijaju. 

I sinoć je bilo tako: Nikola je šutirao 19 puta na koš, a Nagetsi su dobili Hjuston sa 105:95 i zaseli skoro na sam vrh NBA tabele. 

Jokić je na terenu proveo 33 minuta, šutirao je 12-19 iz igre (2-4 trojke) i 1-1 penale, i završio je meč sa 27 poena, 12 skokova i 4 asistencije (uz 7 izgubljenih lopti). 

Osim Jokića, koji je dominirao u svakom segmentu igre (da, i u odbrani), kod Nagetsa se niko više nije posebno istakao, ali svi su odigrali timski i disciplinovano (Barton 15 poena, Milsap 11, Marej i Haris po 10, a sa klupe Grent 9 i Krejg i Ernangomez po 8 poena). 

Na drugoj strani, "uobičajeni krivci" za dosad sjajnu sezonu Hjustona bili su najefikasniji i na ovoj utakmici: Džejms Harden je postigao 25 poena, a Rasel Vestbruk 27. 

Međutim, u odbrani Denvera na Hardenu ležao je i ključ pobede Nagetsa: trener Majk Meloun je (pravilno) odlučio da udvaja "Bradu" kad god je to moguće, i da se osloni na "pomozi Bože", kad je reč o šutu ostalih igrača Hjustona za 3 poena. 

Tako je "car" Hjustona ograničen na daleko ispod svog monstruoznog proseka od skoro 40 poena po utakmici, a ostatak ekipe (koji, ako ćemo iskreno, i ne dobija mnogo šanse da šutira, osim na treningu) nije bio na visini zadatka (trojke su na ovoj utakmici šutirali 8-30). 

Evo partije Nikole Jokića:

VIDEO:


Izvor: https://www.espreso.rs/sport/kosarka

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks