Jeziva misterija: Mještani zgradu smatraju ukletom, za kratko se dogodilo niz zastrašujućih ubistava…(Video)

Jeziva misterija: Mještani zgradu smatraju ukletom, za kratko se dogodilo niz zastrašujućih ubistava…(Video)

Zanimljiva priča iz povijesti vodi vas u Bogotu, glavni grad Kolumbije. Naime, tamošnji se Hotel Del Salto smatra jednom od najukletijih kuća u čitavoj Kolumbiji. Povijest ovoga zdanja započinje 1923. godine, kad ga, u duhu tada popularne francuske estetike, podiže čuveni kolumbijski arhitekt Carlos Arturo Tapias.

Od samog početka poslovanja hotela nizale su se bizarne i krvave tragedije. Hotelski upravitelji učestalo su se mijenjali iz neobjašnjivih razloga. Najmanje trojica skočila su u smrt bacivši se s litice, a hotel je bio poprište barem jednog ubistva. Djevojku iz visokog društva bez povoda je ubio njezin zaručnik. Radilo se o gnusnom zločinu, a lice nesretnice bilo je izrezano nožem do neprepoznatljivosti.

 

Da stvar bude gora, gosti su sve češće izvještavali upravitelje o sablasnim zvukovima u gluho doba noći, jecajima, zveckanju lanaca, struganju po podu… Nekima od njih su se pak priviđale prikaze.

 

Stručnjaci za paranormalno stizali su u Bogotu, ne bi li detektirali sile koje djeluju među zidinama hotela. Jedan od njih je, ispitujući lokalne legende, došao do uznemirujućeg otkrića. Doznao je, naime, da su se brojni pripadnici naroda Chibcha, u bijegu od španjolskih kolonizatora, bacili u obližnji vodopad Tequendama. Prema jednoj verziji indijanske legende, u trenutku skoka su pretvoreni u orlove i uzneseni na nebo, a prema drugoj, njihove duše su nakon stravične smrti nastavile lutati okolicom, tražeći osvetu.

 

Na kraju je loša reputacija otjerala hotelske goste, a napušteno zdanje je kroz desetljeća sve više propadalo, da bi 2013. godine bilo dijelom obnovljeno te pretvoreno u muzej. No, posjetitelji ga mogu obići samo do 17 sati, što i ne čudi jer se ljudi i danas boje boraviti na ovome mjestu nakon što se spusti noć…

Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter