Jelena Trivić: Ovo što SNSD radi narodu sa akcizama za gorivo je drsko i monstruozno

Jelena Trivić: Ovo što SNSD radi narodu sa akcizama za gorivo je drsko i monstruozno

- Sva opravdanja i izvlačenja SNSD predstavnika u Domu naroda Parlamenta BiH za neusvajanje prijedloga kojim bi se privremeno ukinule akcize na gorivo su besmislena, drska, bezobrazna i nadasve monstruozna. Istina je jedna, da ne žele da pomognu stanovništvu. Da ih jedino brine njihova trenutna politička pozicija.

Ovo je rekla potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić. 

Kada su se budžeti jače punili zbog rasta cijena i prihoda od PDV-a i drugih nameta, vlast je, kaže ona, to knjižila sebi kao nekakve uspjehe, iako je to jače punjenje bilo rezultat isključivo rasta cijena a ne nekakvih tobože boljih privrednih kretanja.

- Sada kada imamo situaciju da zbog ukrajinske krize cijene još jače divljaju i treba što hitnije olakšati život svakog čovjeka u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, oni nalaze kao razlog da to ne urade moguću ugroženost javnih budžeta: pa „gospodo“ to što bi se eventualno izgubilo kao prihod države zbog privremenog ukidanja akciza, država je već naplatila u nekoliko prethodnih mjeseci otkad cijene rastu – poručila je Trivićeva i istakla: 

- Nema opravdanja i izgovora za ovakvu neosjetljivost za narod i život čovjeka. Ovo što vi radite ni najgori neprijatelj nam ne bi radio. 

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter