Jelena Trivić: Ovim sramnim povlačenjem zakona sa dnevnog reda NS RS izbjegavaju i raspravu o pravima boraca


Jelena Trivić: Ovim sramnim povlačenjem zakona sa dnevnog reda NS RS izbjegavaju i raspravu o pravima boraca

- Sramno je da je Vlada bez obrazloženja povukla sa dnevnog reda Zakon o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Očigledno je da vlast ne želi da se o statusu boračke populacije govori u Narodnoj skupštini Republike Srpske – rekla je narodni poslanik Jelena Trivić. 

Trivićeva je podsjetila da je Narodna skupština još 9. marta donijela zaključke u vezi sa poboljšanjem stanja u oblasti boračko-invalidske zaštite: 

-  Prvim zaključkom se nalaže Vladi da formira Radnu grupu za analizu prijedloga. Još tada sam rekla: ako želiš ništa da ne uradiš, formiraš radnu grupu i ovo se pokazalo tačnim, budući da ni do danas apsolutno ništa nisu uradili po ovom pitanju i sve je ostalo mrtvo slovo na papiru. Jasno je da je vlast htjela izbjeći raspravu po bilo kojem pitanju vezano za borce i boračka prava – rekla je Trivićeva. 

Ona ističe da bi ova tema na sjednici Narodne skupštine sama po sebi otvorila široku raspravu: 

- Željeli su da izbjegnu pominjanje skupa na kojem su borci zloupotrebljeni i činjenicu da se vlast sakrila iza imena BORS-a, a ništa konkretno nisu učinili za poboljšanje statusa boračkih kategorija. Jasno je da ovim sramnim povlačenjem zakona sa dnevnog reda Narodne skupštine  pokušavaju da izbjegnu i raspravu o pravima boraca, samo zato što za njih ta tema ne bi bila uopšte povoljna. A za borce ih nije briga – poručila je Trivićeva.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter