Jelena Trivić: Mora se znati ko je ko! Branislav Borenović: A gdje će Trivić i Stanivuković? (Foto)


Jelena Trivić: Mora se znati ko je ko! Branislav Borenović: A gdje će Trivić i Stanivuković? (Foto)

Trivić za N1: Stanivuković i ja smo dva različita koncepta, stranka će odlučiti. Sjednica Glavnog odbora PDP u Banjaluci, uprkos tvrdnjama o gotovo harmoničnim odnosima iza zatvorenih vrata, lome se koplja.

Za sada je poznato da Jelena Trivić ostaje u stranci, a za N1 kaže, u narednim mjesecima biće odlučeno hoće li to biti i konačna odluka.

“Ja nisam nikada ni izlazila iz PDP. Ja sam smanjila svoje aktivnosti unutar PDP, ali da li ću ostati i u kojem obimu to ćemo vidjeti u narednih nekoliko mjeseci”, rekla je ona.

Kako je istakla, najvažnije joj je da je PDP izašao sa zaključkom da su izbori za predsjednika Republike Srpske pokradeni.

“Zvaničan stav PDP od danas da mi ne priznajemo rezultate za predsjednika Republike Srpske. Pobjeda je bila, ali je oteta”, istakla je ona.

Može li joj taj zaključak biti uporište da uđe u trku za fotelju predsjednika stranke, s obzirom na to da su pred PDP unutarstranački izbori Trivićeva odgovara.

“Ja bih, kakvo je trenutno raspoloženje mogla biti kandidat za predsjednika stranke i ta bi odluka bila donesena jednoglasno”, kaže i dodaje da je prine toga nužno da se stranka opredijeli u kojem od dva pravca misli ići.

“Ovdje se mora postaviti jasan koncept, ili ste potpuno, potpuno protiv režima ili ste potpuno alternativa režimu ili ste samo na papiru opoziciona partija u kojoj ima malo i ovih i onih”, kaže tvrdeći da pod istim krovom nema mjesta za ta dva koncepta i da se svi oni koji su bliski aktuelnoj vlasti moraju udaljiti iz stranke.

Njen dolazak na sjednicu Glavnog odbora, kaže, ne znači da će tu i ostati. Na pitanje da li očekuje da se stranka odredi prema njenim navodima da je Draško Stanivuković saučestvovao u izbornoj krađi na račun Milorada Dodika odgovara da su to procesi. Ipak, napominje i kako je za istu izjavu niko nije demantovao.

Tvrdi i da je Stanivuković podržao zaključak PDP o pokradenim izborima, ali napominje i kako on to javno nikada nije na taj način rekao.

“Ja sam došla na sjednicu Glavnog odbora da se zahvalim svim ljudima koji su iskreno radili za pobjedu naroda i ona je bila, ali mi je oteta. Moja je obaveza da se zahvalim ljudima koji su me podržali”, istakla je. Sve ostalo ponavlja nije pitanje nje i Stanivukovića, već dva koncepta.

“Nije to pitanje nas dvoje, to je pitanje dva koncepta. Ja sam rekla kako ja vidim stranku u kojoj nema mjesta za one koji se na bilo koji način približavaju sa režimom, on je za neku blažu varijantu”, kaže.

Da bi ostala u PDP tvrdi, to bi morala biti stranka koja je beskompromisno protiv politike aktuelne vlasti

“To bi morao biti takav PDP i po dubini i po širini i grupno i pojedinačno i svakako”, kaže Trivićeva.

Očekuje da se i prije Sabora stranke koji bi trebao biti krajem godine odredi kojim konceptom će PDP.

Medijima se obratio i predsjednik PDP-a Branislav Borenović i postavio pitanje: “Gdje će Trivićeva i Stanivuković?”

Piše: Mladen Vujinović
Izvor: n1info.ba

Borenović pita: Gdje će Trivićeva i Stanivuković?

PDP ne prihvata zvanične rezultate Opštih izbora za predsjednika Republike Srpske.

To je jedan od glavnih zaključaka sjednice Glavnog odbora stranke nakon koje je Branislav Borenović saopštio kako su Opši izbori obilovali neregularnostima “čime je narušen princip zakonitosti izbornog procesa”.

“70.012 glasova na određen način je zloupotrebljeno ili na određen način kontaminirano”, rekao je on ističući da je PDP na tome istrajati i pozivajući CIK da objavi zvaničan izvještaj o kontrolnom brojanju za nivo predsjednika RS.

“Glavni odbor podržava sve aktivnosti partije da se dokažu neregularnosti”, rekao je on pozivajući pravosuđe da se odredi o njihovim navodima, ispita neregularnosti i postupi po krivičnim prijava koje je PDP podnio.

Borenović je istakao kako je atmosfera na sjednici bila demokratska i kako nema govora o raskolu unutar stranke. Nije se obazirao na otrovne strelice između stranačkih prvaka Draška Stanivukovića i Jelene Trivić.

Na pitanje ostaju li Draško Stanivuković i Jelena Trivić u PDP i hoće li i sutra biti tu, Borenović je upitao:

“A gdje će?”

Govoreći o izbornim rezultatima Borenović se osvrnuo i na tekst na N1 u kojem se govori o padu broja glasova za ovu stranku. On je istakao da, kada se govori o izbornom rezultatu u obzir treba uzeti manju ukupnu izlaznost i da, s obizorm na taj podatak, PDP nije pao.

Pred ovom strankom su ove godine unutarstranački izbori pa počinu i pripreme za Sabor koji se očekuje krajem godine.

Borenović je istakao da će PDP ostati na opozicionom kursu, a najavio je i način glasanja o Savjetu ministara.

“Nastavljamo snažno opoziciono djelovanje i u NSRS i u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Glasaćemo protiv predloženog saziva Savjeta ministara”, rekao je on.

Ocijenio je kako je budući saziv Savjeta ministara izključivo formiran zarad raspodjele stranačkog plijena, te da su po srijedi lični stranački interesi.

“Od njih nema niko nikakvih očekivanja, čak se ne zna način ni kako su ti ljudi birani”, rekao je Borenović.

Piše: Mladen Vujinović
Foto naslovna: Infomedia Balkan
Izvor: n1info.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter