Jelena Trivić: Mnogi se boje moje kandidature - Svima u Srpskoj nedostaje normalan život, plate i penzije

Jelena Trivić: Mnogi se boje moje kandidature - Svima u Srpskoj nedostaje normalan život, plate i penzije

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, komentarišući da li će biti kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS, rekla je za N1, da to još sa sigurnošću ne može potvrditi, ali ko god joj bude protivkandidat da će ga pobijediti.

“Ne možemo potvrditi, zato što smo rekli sa svojim partnerima da je težnja PDP-a da ja budem kandidat za predsjednika RS, ali dok to ne bude formalizovano u dogovoru prije svega sa Srpskom demokratskom strankom i Nebojšom Vakanovićem i njegovom listom, mi ne možemo dati potvrdan odgovor”, rekla je Trivić.

Pronaći novac za izbore

Ko bi joj mogao protivnik, pitali smo.

“Po nekom djelovanju, meni se čini da će to biti Željka Cvijanović. Bio to Dodik, Radmanović ili Cvijanović… meni je potpuno svejedno”, rekla je, ubijeđena, kaže, da će pobijediti, te dodajući da se mnogi boje njene kandidature.

Istaknula je i da su se u PDP-u obradovali raspisivanju izbora, te izrazila uvjerenje, da će se održati i novac se pronaći.

“Mi se spremamo i vrlo se optimistični. Ja jedva čekam izbore”, rekla je.

Komentarišući sankcije i suspenziju zakona, istaknula je da ona nije za sankcije, ali “sami su se upetljali u to, sa tim opozicija nema ništa.”

Normalan život za Bošnjake i Hrvate

Kako će se poboljšati status Bošnjaka i Hrvata u RS?

“Ako se poboljšava status, i ako se otvaraju radna mjesta i firme, ne vidim problem zašto ne bi tu radili Bošnjaci ili Hrvati povratnici. Ja zaista ne dijelim ljude. Postoje kontroverze oko toga i mene. Naš cilj je istjerivanje kriminalnih grupa iz institucija sistema i samopoštovanje zakona. Zato se zalažemo za uspostavljanje pravne države. Ako uspijemo da napravimo od RS normalno mjesto za život, ne vidim zašto ne bi bio slučaj da u firmama rade Bošnjaci i Hrvati“, kazala je Trvić.

Za N1 je zaključila da i Bošnjacima, kao Srbima i Hrvatima u RS, nedostaje normalan život, plate i penzije.

Piše: Berina Bahtanović
Foto naslovna: Agencije
Izvor: ba.n1info.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter