Jelena Trivić: Milorad Dodik - Izdajnik po profesiji

Jelena Trivić: Milorad Dodik - Izdajnik po profesiji

"Zbog Dodika i njegove politike Srpsku je napustilo 300.000 ljudi i otišlo u inostranstvo u potrazi za boljim životom. Ali Dodika Srbi ionako ne smatraju svojim predstavnikom, jer se bori isključivo i već odavno za hrvatske interese", kazala je Jelena Trivić, poslanik PDP-a u NSRS.

Očigledno je, kaže ona, da postaje nervozan zbog podizanja optužnice protiv DŽombića, a sigurno je i da se plaši šta bi DŽombić mogao ispričati tužiocima, po čijim naredbama je radio.

"I treba da se plaši. Svako ko se u toj mjeri kao Dodik ogriješio o zakon, narod i Srpsku, treba da se plaši. Dodik se pravi naivan na činjenicu da su sa Šmitom razgovarali i predsjednik Vučić i NJegova svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije", dodala je Trivićeva.

"Glasala sam za zaključke u kojima piše da Šmit nije prošao proceduru u Savjetu bezbjednosti. Ali u zaključcima ne piše da sa njim ne treba voditi dijalog. Kao narodni poslanik i odgovoran političar držim se zaključaka za koje sam i sama glasala. Ako je cilj da se riješi pitanje nametnute Inckove odluke, onda treba razgovarati sa svima koji u tom smislu mogu biti dio rješenja", navela je ona i dodala da je dijalog civilizacijska stvar.

"To što Dodik vodi srednjovjekovnu politiku je njegov problem, koji je postao problem i Republike Srpske jer nikad zbog njegove politike nismo bili izolovaniji. Ja Šmita nikad nisam zvala visokim predstavnikom, ali inače, iskustvo pokazuje da će prije Dodik sjesti s njim, ako već nije, nego ja", ističe Trivićeva.

Dodiku je, kako kaže, očigledno ostao kompleks zbog toga što je upravo on došao na vlast uz direktnu podršku stranaca, upravo je on taj koji je pravio spiskove za sankcionisanje svojih političkih protivnika i zbog tog kompleksa danas jaše na temi navodnih izdajnika.  

"Razgovarati ne znači ništa izdati. Izdao i iznevjerio je narod onaj ko je zarobio institucije, uveo korupciju u institucije kao model življenja, uništio zdravstvo, stvorio osjećaj bezperspektivnosti za mlade... A to su učinili Dodik i klika oko njega. On je poslednji čovjek na planeti koji bi trebao pominjati riječ izdaja", naglasila je Trivićeva.

Foto naslovna: SB/Arhiv
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter