Jelena Trivić: Krađa u zdravstvu nije korupcija nego zločin - Ne može privreda zaraditi koliko oni mogu pokrasti (Foto)

Jelena Trivić: Krađa u zdravstvu nije korupcija nego zločin - Ne može privreda zaraditi koliko oni mogu pokrasti (Foto)

Ključno uspostaviti pravnu državu: Narod boli nepravda - Naš narod jeste osiromašen u ekonomskom smislu, ali je najviše gladan pravde. Nepravda i nepravo koje je zavladalo najviše boli naš narod i najviše ga tjera odavde – poručila je potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić tokom posjete Bratuncu.  

- Pripadnici vlasti su otišli toliko daleko da su se drznuli da kradu u zdravstvu, a za mnoge slučajeve tog najmonstruoznijeg otimanja još nisu pokrenuti procesi. Кo krade u zdravstvu, to više nije korupcija, to je zločin. Možda sada, u ovoj sprezi vlasti i pravosuđa mnogi još ne odgovaraju, ali odgovaraće! I te kako će odgovarati! – poručila je potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić tokom posjete Bratuncu.  

Trivićeva je rekla da nema tih ekonomskih mjera koje mogu donijeti napredak, dok se ne uspostavi pravna država. 

- Ne može privreda toliko zaraditi koliko oni mogu pokrasti. To nije priča tek tako, da bi opozicija nešto pričala, nego je to toliko uzelo maha da mi i ne znamo razmjere svega. A i ovo što znamo je normalnom čovjeku teško za pojmiti. S tim ćemo se obračunati. Nemam u primisli da mogu imati mrvu tolerncije na takve pojave – rekla je Trivićeva. 

Istakla je da će nova vlast nakon oktobarskih izbora uvesti red u rad javnih preduzeća, koja moraju doprinositi razvoju, a ne biti gubitaši i štetočine bez ičije odgovornosti.  

- I princip odgovornosti, prije svega. Juče smo imali posebnu sjednicu koja je zakazana samo da bi se SNSD oprao kod naroda za to što nisu glasali za ukidanje akciza. Ova posebna sjednica je farsa, odugovlačenje, izvrgavanje ruglu Narodne skupštine, koja ne može donijeti Zakon o akcizama i Zakon o PDV-u, to je nadležnost zajedničkih institucija BiH. U tim institucijama sjede poslanici i delegati iz Republike Srpske, koji su mogli donijeti izmjene i još prije nekoliko dana ukinuti akcize na gorivo, ali kako se u Domu naroda ništa ne može izglasati bez SNSD, dobili smo ovaj rezultat: neodgovornost, nebriga, ismijavanje sa narodom i institucijama Srpske – rekla je Trivićeva. 

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter