Jelena Trivić: Dok sam živa, ne priznajem rezultate CIK-a! Dodik se bahati i krade! (Video)

Jelena Trivić: Dok sam živa, ne priznajem rezultate CIK-a! Dodik se bahati i krade! (Video)

Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednika RS-a: Ne mogu se mjeriti s Dodikom ko je veći Srbin!

Ne vidim svrhu zagovaranja tri krajnosti! Jedna krajnost je BiH bez entiteta! Druga krajnost otcjepljenja RS nije realna! To nam donosi nestabilnost, pravi problem Srbiji i vodi u rat! Treća krajnost je treći entitet!
BiH može opstati samo na kompromisu! Otcjepljenje RS-a pravi problem Srbiji zbog Kosova! Politika otcjepljenja je loša politika za Srbe!

Razgovarala sam sa Šmitom! Tvrdim da nije bilo miješanja Vučića u izbore u BiH! Nisam rusofil ni amerofil, već srbofil, ali to ne znači da mrzim Bošnjake! Izetbegovićev, Dodikov i Čovićev nacionalizam je lažni nacionalizam!

Sad će da me optuže da sam miljenik političkog Sarajeva! Evo ekskluzive: u nekoliko bošnjačkih mjesta u RS-u sam ja pobijedila! Nijedan glas nisam dobila inžinjeringom! Borit ću se i neću im priznati krađu dok sam živa! Krnjit ću ovo do gole kože! Zašto je CIK vršio kontrolno brojanje ako se bave samo mandatima, a ne rezultatima?! Članovi CIK-a nisu matematičari! Kontrolno brojanje nije odgovorilo na pitanja nevažećih listića, mrtvih, falsifikovanih listića… Sjednica na kojoj su saopšteni rezultati je djelovala diletantski! Ako je došlo do promjene za potpredsjednike nakon ponovnog brojanja, onda znači da treba ponoviti izbore! Izborni rezultati su politički dogovor! Pitala bih Schmidta da li je integritet procesa kada batinaši upadnu na biračko mjesto! Da li je integritet izbornog procesa kada imate falsifikovane glasačke listiće?!

Na bini SNSD-ovog skupa najviše smo mogli vidjeti SDS-ovaca koji su prodali vjeru za večeru! Schmidtova izjava da je bilo manjih neregularnosti, ali da se ide u formiranje vlasti je bila indukovana, namjenska! Izašao je brže-bolje da nešto kaže! Izetbegović, Čović i Dodik igraju igre! Razgovarala sam sa Schmidtom uprkos zaključcima NSRS! Nije bilo miješanja Vučića u izbore u BiH! Dodik je navikao da gazi ljude, da gazi preko svega! Milanović lupa gluposti, djeluje uneravnoteženo! Nije Dodik uložio svoje pare, već pare naroda! Sve stranke iz RS-a su srpske stranke, ali mi nismo bukadžije, ne dižemo tri prsta ni protiv koga! Izetbegovićev, Dodikov i Čovićev nacionalizam je lažni nacionalizam! EU nam je u ekonomskom smislu bliža od Rusije! Ne možemo pomoći Rusiji, a možemo odmoći sebi svrstavajući se! Dodik nije pobijedio na temi otcjepljenja i nacionalizma, već na inžinjeringu, prevarama, pritisku!

 

Izvor: face.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter