Jedan kilovat struje sa mrežarinom Elektroprivreda Srpske crkvi naplatila 41 marku!? (Video)


Jedan kilovat struje sa mrežarinom Elektroprivreda Srpske crkvi naplatila 41 marku!? (Video)

Građanima Republike Srpske polako stižu januarski računi sa električnu energiju, nakon poskupljenja struje, a građani su u šoku nevjerovatnim troškovima distribucije električne energije. Da bi što bolje zakamuflirao novu srpsku pljačku i zavlačenje ruke u džep svakog građanina, direktor Elektroprivrede Republike Srpske i glavni zagovornik poskupljenja Luka Petrović povećao je dramatično cijene distribucije električne energije i mrežarine, a kakve su razmjere krađe pokazuje nevjerovatan račun za struju isporučen Crkvi Svetog Nikole u selu Grmljani kod Trebinja, na obodu Popovog polja.

Mještani su u crkvi u januaru samo jednom upalili sijalicu i potrošili samo jedan kilovat struje, koji košta svega 6 feninga, ali je na računu za januar obračunata nevjerovatna 41 marka. Na 1 kilovat potrošene električne energije vrijedan 6 feninga  obračunata je prenosna mrežarina u iznosu od 2,87 maraka, distributivna mrežarina od nevjerovatnih i ludačkih 29,87 KM, kao da su struju do Grmljana transportovali sa Grenlanda ili sjevera Norveške, te  naknada za uslugu snabdjevanja od 2,48 KM, što ukupno iznosi 35 maraka bez poreza na dodatu vrijednost.

Na ovaj iznos obračunat je i PDV u iznosu od 5,95 maraka, pa je ukupan zbir na račun koju na kraju Crkva Svetog Nikole iz Grmljana treba da plati 41,20 KM. Za Ginisa, ili za rubriku vjerovali ili ne, da se za jedno paljenje sijalice i za jedan kilovat utrošene električne energije plati čak 41,2 maraka, što je vjerujem najskuplji kilovat struje ikada plaćen u svijetu. Ovo nije izolovan primjer već praksa, a sve je posledica sveopšte anarhije koja vlada u elektro-energetskom sektoru, beskrupulozne pljačke građana od moćnika koji su sve osmislili, ministra Đokić dr Petra i don Luke Lučijana Petrovića..

Detaljnije u video prilogu iz Grmljana..

 

Foto naslovna: rtvbn.com
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter