Jadranka Barjaktarović izbačena sa festivala u Srbiji

Jadranka Barjaktarović izbačena sa festivala u Srbiji

Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije odlučio je da pevačici Jadranki Barjaktarović uskrati mogućnost da učestvuje na festivalima u njihovoj organizaciji, nakon skandala koji se desio kada je pre nekoliko dana na nastupu u Podgorici pevala „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“. – U svetlu najnovijih događaja vezano za nacionalistički ispad pevačice Jadranke Barjaktarović, SEMUS je doneo odluku da uskrati gostoprimstvo pevačici na Saboru narodne muzike Srbije planiranom za ovu jesen, kao i sa svih drugih manifestacija koje ćemo ubuduće organizovati – navodi se u saopštenju.

– Šokirani smo mržnjom i nepoštovanjem koje je Barjaktarovićeva pokazala prema zemlji u kojoj je započela karijeru i u kojoj je uvek bila dočekana kao rado viđen gost. Nadamo se da će ovoj pevačici biti nauk iz pristojnosti za ubuduće, ali i opomena svima onima koji se bave umetnošću, da je takvo ponašanje nedopustivo i da neće biti tolerisano, barem kada je SEMUS u pitanju – istakli su.

I nekoliko srpskih televizija objavilo je da kod njih više nema mesta za Jadranku, a u pitanju su RTS, Prva, Pink i TV Happy.

Izvor: in4s.net

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks