Izgleda da se narod -budi? Prema svim anketama Jelena Trivić ubjedljivo vodi u odnosu na Milorada Dodika!


Izgleda da se narod -budi? Prema svim anketama Jelena Trivić ubjedljivo vodi u odnosu na Milorada Dodika!

Trivić 62% - Dodik 38%. 

1. Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika RS, ima prednost nad Miloradom Dodikom, ukoliko joj on bude protivkandinat, od 24 posto! Na teritoriji cijele Republike Srpske.

Takav je trenutni omjer snaga, prema istraživanju renomirane beogradske agencije.

2. Ostale detalje neću navoditi; Poznati su odlično Dodiku, koji je, da bi se sreo sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Rusije, dobio, čekajući, “proširene vene”.

3. Susret je bio brzopotezni, svjedoči o tome i stenogram koji je izdao Kremlj: Otprilike, progovorili su koju riječ dok su sjedali da se slikaju i odmah potom ustali.

Zaključio sam da Putin može “duže roniti nego sa Dodikom biti”, što nije začuđujuće. Bar Rusija ima sve te moćne službe koje znaju kakav lažov je Dodik.

Otud i objava stenograma "razgovora", koju je upriličio Kremlj, jer Rusija ne vjeruje Dodiku, ali su u BiH u situaciji “daj šta daš”. 

Prevedeno na naše jezike - trošiće Dodika do posljednjeg elektrona, a onda odlučiti da li će mu dozvoliti da se i smjesti u toj državi. Do tada ostaje na snazi naredba - Slušaj ambasadora!

4. Uprkos gigantskim problemima u kojima se Dodik nalazi nikada ga ne treba potcijeniti - Boriće se do kraja, jer nema drugog izbora. 

Prednost Trivićeve je orgomna, ali Dodik je spreman na sve, svaku i najgoru manipulaciju, nasilje, uvredu, lažnu optužbu…; Zar ne, Dževa?! Dževa! Dževa!

Malo šta Dodiku može pomoći da stigne Trivićevu do oktobra i opštih izbora, tako da i dalje ostajem pri ocjeni da je Čarobnjak ukoliko ostvari dobar rezultat na izborima. A Čarobnjaci poodavno ne postoje.

5. Postoji sasvim realna mogućnost da Dodik ide u trku za drugu inokosnu funkciju, gdje nema Trivićeve, ali to je težak poraz i bez glasanja. 

Nema potrebe za daljim opservacijama; Do izbora je ostalo nešto više od tri mjeseca; Dodik je spreman na sve - Najgore, pa se pripremite na sve Najgore.

Posebno nakon potpunog debakla u parlamentu RS, koji je lično pretvorio u ruševinu, ali ni u toj ruševini ne može da dobije dvotrećinsku većinu protiv trgovinskog Sporazuma sa Velikom Britanijom, koji je njegov bolesni hir, a ne vitalni srpski nacionalni interes, kako ga je želio predstaviti..

Pretežak udarac za Dodika, koji će razliku u korist Trvićeve dodatno povećati.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter