-Izdajnik sam tim se dičim to ne može biti svak- Ljubo Ninković, sada kadar SNSD, rukovodi Skupštinom Banjaluke?


-Izdajnik sam tim se dičim to ne može biti svak- Ljubo Ninković, sada kadar SNSD, rukovodi Skupštinom Banjaluke?

Ljubo Ninković prozivao Dodika lopovom, sada kao kadar SNSD-a rukovodi Skupštinom Banjaluke. Ljubo Ninković je izabran za novog predsjednika Skupštine Grada Banjaluka.

On je dobio podršku 20 poslanika vladajuće koalicije, a bio je jedini kandidat, s obzirom da komisija nije dala preporuku za drugog kandidata Sašu Lazića.

Ninković je inače postao odbornik tokom ove sjednice, kada mu je dodijeljen mandat, jer je u klubu SNSD-a zamijenio Borivoja Obradovića, koji je prošao u NSRS.

Nakon izbora, Ninković se zahvalio odbornicima koji su ga podržali tokom glasanja, ali i svojoj partiji, SNSD-u, koja ga je predložila na ovu funkciju.

“Prethodno nisam imao iskustvo predsjednika u parlamentu, ali ću se truditi da nastavim odličan posao svojih prethodnika”, rekao je Ninković koji je obećao da će Skupštinu voditi “muški” i bez nesigurnosti.

Imenovanje Ninkovića je bilo iznenađenje jer je iz SNSD-a prvobitno izašla informacija da će novi predsjednik biti Zoran Popović.

Ipak, nakon brojnih pritisaka, Popović je zvanično odustao od ove funkcije, pa je umjesto njega SNSD predložio Ninkovića, koji je u pomenutu stranku  “preletio” iz DNS-a prije dvije godine.

Međutim, Ninković je političku karijeru započeo u SDS-u u kojem je bio do 2017. godine, na čijoj listi je 2016.osvojio odbornički mandat.

Nakon toga je pristupio Narodnoj stranci koju je osnovao takođe bivši član SDS-a Ognjen Tadić, pa kada se ova stranka ujedinila sa DNS-om, prešao u DNS.

Tokom svog djelovanje u SDS, Ninković je bio jedan od najoštrijih kritičara SNSD-a.

Predsjednika te stranke Milorada Dodika nazivao je lopovom, te mu je poručio da crkne zajedno sa ratnim profiterima.

“Dodik stiže na sve strane zahvaljujući avio-servisu RS… Ali malo sutra, helikopterom nadzire protok para kroz Republiku, cvjetaju nam stabla marihuane, pere novac kroz aktivnosti onog Kusturice, gleda kako da pobjegne i ratosilja se spoljnog duga Republike čiji je predsjednik. Crknite ratni profiteri i Mile sa vama… Sram vas bilo”, riječi su koje je Ninković uputio putem Facebooka.

U jednoj objavi, Ninković se obraća i samom Dodiku, vjerovatno se referišući na Dodikove tvrdnje da je opozicija izdajnička, pa tako i Ninković za sebe kaže da je izdajnik i da je izdao sistem koji godinama “krade iz naših usta”, kao da je riječ o sistemu gdje je sva manje firmi.

“Opasali ste zidinama svoje imanje i okružili se poltronima koji nam dušu uzimaju. I očekujete da ne budemo izdajnici… Borim se više od 10 godina protiv Vašeg sistema i boriću se dok ne nestane taj sistem. Neću se odreći ideja svog oca koji je kao borac VRS stvarao Republiku Srpsku”, poručio je Ninković Dodiku.

Nekoliko godina kasnije, kao kadar SNSD-a postao je predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, a njegovo imenovanje vjerovatno je odobrio sam Milorad Dodik.

Izvor: gerila.info