Izbori za banjalučke mjesne zajednice: Dodik pjesmom do glasova - SNSD pritisak na radnike UKC (Video)

Izbori za banjalučke mjesne zajednice: Dodik pjesmom do glasova - SNSD pritisak na radnike UKC (Video)

Izbori za Savjete banjalučkih mnesnih zajednica održaće se 20. februara od 9 do 17 časova. Ti izbori godinama prolaze, uglavnom, nezapaženo među banjalučanima a do sada su predstavnici opozicije rijetko uspjevali da pobijede na tim izborima. Tako je kao incident posmatran slučaj kada je u banjalučkom naselju Starčevica, prije nekoliko godina, SNSD izgubio većinu u Savjetu te mjesne zajednice.

Ove godine, pretpostavka je da je na to uticala i promjena izvršne vlasti na nivou grada, situacija bi mogla biti drugačija i primjetna je kampanja i jednih i drugih. Gradska naselja obilaze i predstavnici PDP-a ali i SNSD-a koji je izgubio gradonačelnika u Banjaluku. U kampanju SNSD-a po banjalučkim naseljima i selima uključili su se i nedavno ponovo na tu poziciju imenovan predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, Vlado Đajić ali i predsjednik te stranke Milorad Dodik. Naročito je zanimljivo uključivanje Milorada Dodika u terensku kampanju jer on kao član Predsjedništva BiH sa prebivalištem u Laktašima, makar zvanično, nema nikakve ingerencije u Banjaluci.

 

Koliko je kampanja ozbiljna svjedoči velika angažovanost sa obje strane.

Foto: Milorad Dodik i Dragan Kremenović Puger

Foto: Draško Stanivuković u Bistrici kod Banjaluke

Koliko su izbori za savjete mjesnih zajednica u Banjaluci ove godine, očigledno, bitniji od prethodnih takvih izbora govore i tvrdnje više radnika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Zaposleni koji su kontaktirali Gerila info, tvrde da im se direktno sugeriše da glasaju za kandidate SNSD-a uz opasku da su neki od radnika u UKC zaposleni za vrijeme mandata aktuelnog direktora i prvog čovjeka gradskog odbora te stranke u Banjaluci, Vlade Đajića. Radnici tvrde i da im to ne sugeriše direktno Đajić već pojedini načelnici odjeljenja.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, u odgovoru za Gerila info, demantuju ovakve navode tvrdeći kako su neozbiljni i da na UKC RS niko ne gleda eventualnu stranačku ili bilo koju drugu pripadnost zaposlenih.

Foto naslovna: ostranula.org
Video: Gerila portal/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter