Ivanišević zbog poziva srpskog asa bio u totalnom šoku

Ivanišević zbog poziva srpskog asa bio u totalnom šoku

Goran Ivanišević je nakon prvog meča iz svečane lože Novaka Đokovića otvorio dušu i još jednom pokazao koliko je veliko ime srpski as. Najbolji teniser svijeta nas je navikao da mu se legende dive, ali je ova saradnja jedna posebna pohvala.

– Naravno da sam bio iznenađen pozivom Novaka Đokovića, to je za mene bio mali pozitivni šok. Zvao me je veče prije nego sam išao na put u Švedsku, pa zbog toga nisam mogao doći ranije u London jer sam ranije dogovorio taj Senior Tour. Ovo je za mene velika stvar, na prvom nedeljnom treningu sam po prvi put nakon godinu dana uživao biti na teniskom terenu – kaže Ivanišević.

Ivanišević je pod utiskom kako se stvari rade na vrhunskom nivou.

– To je jedan nivo koji funkcioniše neverovatno, biti dio takvog tima, pričanje i komunikacija, ma sve je impresivno. Pa gledanje otvaranja Vimbldona iz svečane lože, kao igrač ga nisam branio zbog povrede, ali sam bar sada bio tamo dok je Novak kao prošlogodišnji pobjednik otvarao turnir. Za mene je ovo bio poseban dan, posebno priznanje što me izabrao da budem dio njegovog tima. Uživao sam u svakom trenutku treninga u nedelju treninga i meča u ponedjeljak.

Istakao je i ko je njegov favorit za osvajanje turnira i to naravno nije nikakvo iznenađenje.

– Meni je i prije tog poziva Novak Đoković bio prvi favorit za osvajanje Vimbldona uz Rodžera Federera. Naravno, sada ostajem pri tome, Novak je prošlogodišnji pobednik, u dobroj je formi, igra odlično i vjerujem da će iz meča u meč biti sve bolji.

A onda je objasnio kako se Novak Đoković jednostavno ne odbija.

– Sve je ovo došlo na brzinu, ja sam već imao puno planova, neke sam pomaknuo jer kad vas zove Novak Đoković to je kao da vas zove Real Madrid. Teško je tu reći “ne”, ali bilo je tu previše stvari da bi ih sve mogao pomaknuti. Neke jesam, ali sve ne mogu, pa ću ostati u Londonu prve nedelje. Nema veze, on je veliki profesionalac, nadam se ću ovdje odgledati tri meča. Da, biće teško otići, ali ja se nadam da nećemo stati na ovome, već da će ova saradnja potrajati. Ali to ćemo još videti i dogovoriti se. Idemo pomalo, pa ćemo popričati i odlučiti što dalje. Ali, u svakom slučaju ovu nedelju ću pamtiti u svojoj trenerskoj karijeri, uživam u svakom minutu i satu, uopšte ne razmišljam o tome kada ću da napustim London. Već samo o tome kada će doći novi trening ili novi meč – završio je Ivanišević.

Nakon svega, ostaje baš jak utisak. Novak je zaista toliko veliki igrač da legende ne smeju da ga odbiju, “kraljević” među teniserima.

 

Izvor: sport.blic.rs