Ispraćaj Sanje Ilića i -Balkanike- za Portugaliju


Ispraćaj Sanje Ilića i -Balkanike- za Portugaliju

U prisustvu velikog broja novinara, u Galeriji RTS-a organizovan je ispraćaj za Sanju Ilića i „Balkaniku“, koji će predstavljati Srbiju na takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ u Portugaliji.

Urednica Zabavnog programa RTS-a, Olja Kovačević, podsetila je da je ovo godina velikog jubileja – 60 godina emitovanja programa Radio Beograd – i objasnila da Radio-televizija Srbije zna kako je to biti u izolaciji i da zbog toga nikada neće odustati od učestvovanja u takmičenju kakvo je „Pesma Evrovizije“.

„'Evrosong' je najveći, ne samo muzički, već i televizijski šou-program na planeti i RTS nikada neće odustati od takmičenja na njemu. Sve ćemo učiniti da pošaljemo najbolje predstavnike, koji će na takmičenju za 'Pesmu Evrovizije' na najkvalitetniji način predstavljati Srbiju i našu kuću“, istakla je urednica Zabavnog programa RTS-a.

Kovačevićeva je poželela „Sanji Iliću i Balkanici“ da najsnažnije zasijaju na takmičenju u Portugaliji.

Kompozitor i vođa „Balkanike“, Sanja Ilić, zahvalio se na velikoj podršci, objasnivši da je i on dete RTS-a i da mu je posebno drago da ove godine odlaskom na „Evrosong“ može da obeleži taj jubilej.

Prema njegovim rečima, u saradnji sa RTS-om, u Portugaliji će se Srbija predstaviti na najbolji način – vrhunskim kostimima, sjajnim nastupom, melodijom i, naravno, najboljim vokalima.

„U timu koji ide u Portugaliju vlada odlična atmosfera i dobre vibracije“, naveo je Ilić.

Tanja Ilić, autorka pesme, objasnila je da je želela da pesma ima pozitivnu poruku i govori o promenama i boljem svetu.

Iako će pesma na takmičenju biti izvedena na srpskom, Sanja Ilić je otkrio da je spremljeno više verzija, a onda su mu se pridružili ostali članovi „Balkanike“ i izveli novu, rege verziju na engleskom jeziku.

Prošlogodišnja predstavnica Srbije na „Evrosongu“, Tijana Bogićević, tradicionalno je predala srpsku zastavu Sanji Iliću i „Balkanici“ i poželela im sreću u Portugaliji.

Srbija će sa pesmom Nova deca nastupiti pod rednim brojem tri, u drugom polufinalu „Evrosonga“, 10. maja, u direktnom prenosu na RTS-u.

U prvom polufinalu, koje je na programu 8. maja, nastupiće 19 zemalja, dok će se druge polufinalne večeri predstaviti još 18 zemalja. Ove godine, najgledanije muzičko takmičenje na svetu otvoriće Azerbejdžan.


Izvor: RTS