Infomedia Balkan u carstvu najsavremenijih metoda učenja stranih jezika, u Obrazovnom centru -Cerovac- Bijeljina (Foto)

Infomedia Balkan u carstvu najsavremenijih metoda učenja stranih jezika, u Obrazovnom centru -Cerovac- Bijeljina (Foto)

Kažu da su plivanje, skijanje i ples opšta kultura, ali sa dolaskom dvadeset prvog vijeka i stravičnom ekspanzijom nauke i tehnologije, prije svega oblast računarstva i računarskih tehnologija je postala nezaobilazna potreba savremenog, posebno mladog čovjeka.

Zvanični jezik u sferi računarstva i računarskih tehnologija je engleski jezik a taj se jezik i kroz neke druge oblasti savremenog življenja nametnuo kao svjetski jezik i kao nasušna potreba današnjice. Zbog toga je poznavanje engleskog ali i drugih svjetski bitnih jezika, prije svega njemačkog jezika u našem, balkanskom regionu, takođe, gotovo pa stvar opšte kulture. 

Upravo iz tih razloga je prije devetnaest godina u Trebinju nastao Obrazovni centar „Cerovac“, koji je vrlo brzo svoje aktivnosti započeo i u Bijeljini, Gacku i Bileći. Danas je Obrazovni centar „Cerovac“ savremeni edukativni centar koji u svojoj ponudi ima standardne kurseve engleskog i njemačkog jezika, za djecu, omladinu i odrasle, na svim nivoima, od predškolskog (pre-school) do C2 (proficiency). A osim standardnih kurseva u ponudi OC „Cerovac“ su i individualni časovi, intenzivni i specijalistički kursevi za medicinske radnike, bankare, ugostiteljsko-turističke i druge radnike, ali OC „Cerovac“ nudi i konverzacijske kurseve.  

U ovoj obrazovnoj instituciji se vrši i priprema kandidata za polaganje međunarodno priznatih ispita, kao što su: Cambridge ispiti, TOEFL, IELTS, GOETHE i OSD. 

Osim kurseva jezika OC „Cerovac“ Bijeljina nudi i usluge prevođenja sa ili bez pečata sudskog tumača za engleski, njemački i druge jezike a u saradnji sa matičnom školom iz Trebinja.

Pored pomenutih usluga ovaj obrazovni centar u Bijeljini ima i druge programe u svojoj ponudi a to su: 
- Arhimedes škola matematike za djecu do V razreda osnovne škole
- Dječiji obrazovni kutak za uzrast od 4 do 8 godina
- Kutak za domaći zadatak – pomoć pri izradi domaćih zadataka i savladavanju školskog gradiva za sve predmete od I do V razreda osnovne škole te engleski i njemački jezik za sve školske uzraste. 

Specifičnost u radu ove agilne i preduzimljive edukativne institucije je rad u malim grupama, najčešće od četiri do osam polaznika.

Veoma je važno napomenuti da je ovaj obrazovni centar pravo stjecište profesora: engleskog i njemačkog jezika i književnosti, matematike, razredne nastave...

I ove nove školske godine Obrazovni centar „Cerovac“ Bijeljina, u pogledu trajanja usklađeno sa školskim kalendarom redovne nastave u osnovnim i srednjim školama Republike Srpske, započinje svoje aktivnosti, na realizaciji svih svojih programa, u ponedjeljak šestog septembra ove godine.

Posjetili smo Obrazovni centar „Cerovac“ u Bijeljini i fotografijama zauvijek zabilježili kako se ljubav prema svom poslu i pozivu preliva na one koji uđu u ovu košnicu znanja i savremenih vještina prenošenja znanja, te učenja uz pedagoške metode iz budućnosti u koju polako ali sigurno uranjamo sa OC „Cerovac“.

Foto naslovna: Infomedia Balkan
Izvor: infomediabalkan.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter