Infomedia Balkan: Da se što prije završi ova srpska šizofrenija i sopstveno laganje i foliranje


Infomedia Balkan: Da se što prije završi ova srpska šizofrenija i sopstveno laganje i foliranje

Tek što su završeni izbori u Srbiji polako se sliježu raznorazni komentari i analize tih izbora. 

Pobjednici slave a nikome ko je i ole upućen u našu stvarnost i političke prilike na području tužnijeg dijela ex Jugoslavije, predviđenog od strane EU za odlagalište otpada i nuklearnu deponiju, kao i za rudarenje raznih EU potrebnih ruda, nije jasno šta to treba slaviti.

Da li je potrebno slaviti i završni čin predaje ili prodaje dijela teritorije suverene države (Kosovo i Metohija) ili možda izdaju srpskog i ostalog nealbanskog stanovništva kojima je ova pobjednička vlast iz ruku otela sve prerogative vlasti koje je imala država Srbija na tom području i predala ih Šiptarima.

Da li treba slaviti enormno zaduživanje Srbije, koje ni praunuci onih koji danas u njoj žive neće moći vratiti. Hoće li se slaviti ogroman kriminal, neslućenih razmjera, koji jedino građanima Srbije garantuje da ko noćas zaspi živ u svom krevetu, nepoznato je da li će se živ i probuditi.

Planiraju li pobjednici slaviti definitivni odlazak još 10-20 a možda i više hiljada mahom mlađih ljudi iz Srbije koji će još ove 2024. godine otići putem onih nekoliko stotina hiljada koji su već otišli sa kartom u jednom pravcu.

Hoće li slaviti i tzv. opozicija u Srbiji? Tzv. zato što je “naštiklana” na vlast i o većini najvažnijih pitanja nema neke razlike među njima. Oni jedino ne mogu i ne žele da kriju da “obožavaju” sve sa zapada pa i već pominjani otpad i da mrze sve što je srpsko a trenutno im je glavna meta tih nekoliko hiljada Srba iz Republike Srpske koji su po njima “preokrenuli” izbore u Beogradu i presudno uticali da oni ne budu baš “potpuni” pobjednici beogradskih izbora. Vjerovatno će čim se njih riješe biti sretni i počeće i oni slaviti.

Naravno da sa pomenutom opozicijom ne treba miješati “Mi glas iz Naroda” i još nešto malo “potpuno demoliranih” opozicionih stranaka.

Cijela “igranka” predaje Srbije, ali i BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije u ruke kolonijalnih sila i njihovo potpuno uništavanje, koje se pomalo privodi kraju, dovelo do toga da je možda, u ovom trenutku, predlog našeg saradnika, kolumniste i komentatora dr Milana Blagojevića, jednog od poslednjih Don Kihota koji poziva na borbu i otpor tome što nam se događa nešto o čemu treba duboko razmisliti?

“Ako Srbi moraju leći na rudu Zapada, a moraju i oni to, štaviše, u ogromnoj većini i hoće, pa bolje je da to učine odmah. To je istina. U prilog tome, osim rezultata tek završenih izbora u Srbiji, dovoljno je samo pogledati zvanične portale Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske pa vidjeti kakvi su panegirici tek tu napisani o Zapadu. A o stanju koje tim povodom vlada u Crnoj Gori da i ne govorim, suvišno je. Zato je brate u tom pogledu poštenija opozicija i od Vučića i od Dodika. Jer i jedni i drugi to hoće, samo što je opozicija iskrena i htjela bi da to bude odmah, a ova dvojica bi to isto samo na poček. Ako je tako, a jeste i svi koji govore drugačije su ili lažovi ili neznalice, pa bolje je onda odmah, da se što prije završi ova srpska šizofrenija i sopstveno laganje i foliranje.”

Sebe ovaj put dr Milan Blagojević nije ubrojao u Srbe, jer o tom suštastvenom pitanju on ne misli i ne želi to što želi većina Srba i još nema namjeru odustati od sebe i toga što je radio gotovo cijeli život. Mi ostali trebamo duboko promisliti!

Foto naslovna: Shutterstock
Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter