Imidž RS u svijetu se gleda kroz Dodika i uopšte nije dobar!

Imidž RS u svijetu se gleda kroz Dodika i uopšte nije dobar!

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić u Buka podkastu istakao je da se nešto krupno valja iza scene i da je u RS potrebno hitno spremiti odgovor na buduću političku ofanzivu međunarodne zajednice u BiH.

Na početku Ivanić je komentarisao političku situaciju i sve ono što je obilježilo proteklu godinu.

"Na političkoj sceni najvažnije stvari su vezane za izbore i da je došlo do ozbiljnijeg tektonskog poremećaja činejnicom da su najveća dva grada praktično iz vladajuće strukture došle opoziciji. Tu mislim na Banjaluku i Bijeljinu i to je samo naznaka mogućeg razvoja u vremenu koje dolazi. Druga karakteristika ove godine jeste da je zbog korone, ali više zbog nedostatka koncepta i vizije ekonomsko stanje u Republici Srpskoj katastrofalno."

Zatim, on se osvrnuo na činjenicu da na političku scenu polako dolaze nove generacije i da li to znači da je prošlo vrijeme političara poput njega i njegovioh vršnjaka.

"Ja sam bio takvog mišljenja i takvu sam politiku vodio da treba da dođu novi ljudi. Zato sam u trenutku kad sam bio najjači rekao da je vrijeme da partiju preuzmu novi, mlađi ljudi... Ali to nije pravilo u RS i večina političara su ljudi moje genreacije koji ne planiraju da se povuku niti da otvore prostor novim ljudima..."

Ivanić je u intervjuu za BUKU govorio o Drašku Stanivukoviću i Jeleni Trivić, njihovim dosadašnjim potezima, te o onome šta se od njih može očekivati.

On je prokomentarisao i mogućnost dolaska novog visokog predstavnika, ali i govorio o političkoj ofanzivi međunarodne zajednice u BiH.
Kako nam je rekao u toku su pripreme za "nešto krupno" što će se desiti u BiH. On je naglasio da se političari iz RS moraju dobro spremiti za sve moguće scenarijume i djelovati na poboljšanju imidža RS koji se sad samo gleda kroz Dodika i uopšte nije dobar.

Navodi da se trenutno primitivizam, osionost, nadobudnost, bahatost biti dobro prihvaćena kod zemalaj koje se bave nama.

Ivanić je imao i zanimljiv prijedlog o pokretanju inicijateve za sastavljanje prelazne vlade u RS do izbora, te nam otkrio kakav je njegov stav o saradnji sa DNS-om i Nenadom Nešićem. 


Izvor: buka