Ima li nade za nas? Arijana Memić i primjeri ljudskosti, čestitosti i morala u politici (Video)


Ima li nade za nas? Arijana Memić i primjeri ljudskosti, čestitosti i morala u politici (Video)

Nevjerovatna je i vrijedna divljenja istrajnost i borba za pravdu i istinu porodice Memić kako bi se otkrile i kaznile ubice mladića Dženana Memića, koji je ubijen na Ilidži prije više od  8 godina, 8-og februara davne 2016. godine. Njegov otac Muriz i sestra Arijana, uz podršku advokata Ifeta Ferageta, godinama se viteški bore protiv cjelokupnog zarobljenog nakaradnog sistema, mafijaškog pravosuđa, korumpirane policije i političara i paukove mreže koju su ispleli, koji zataškavaju slučaj i nastoje da ubice i njihove pomagače amnestiraju od odgovornosti.

Iskreno se nadam da će njihova viteška borba dati rezultat i da Alisa Mutap neće biti jedina koja je pravosnažno osuđena zbog ubistava Dženana Memića. Kod nas je politička scena takva da je u malo časnih, moralnih i poštenih, koji se bore za istinu, koji su principjelni, časni i spremni na žrtvu. Jedna od rijetkih časnih, čestitih i principjelnih je Arijana Memić, koja je juče napustila Klub NIP-a u Kantonu Sarajevu, jer nisu ispunili očekivanja i obećanja.

Arijana nije nikada bila član nijedne stranke, a u znak protesta što nova kantonalna vlast ne radi kao što je obećala, ona je napustila Klub poslanika Naroda i pravde Dina Konakovića. Arijani i njenom ocu politika nije potrebna, vjerovatno se ne bi nikada nigdje kandidovala da nije bilo tragedije, a jedini cilj im je da izvrše pritisak na pravosuđe i sistem da rade u skladu sa zakonom, riješe ovaj i druga nerješena ubistava.

Taman bili i ostali jedini, ovakvi primjeri čojstva, istrajnosti i iskrne borbe vraćaju vjeru narodu da nije sve izgubljeno i da se vrijedi boriti za istinu, pravdu, red, nek pravednije i bolje društvo. U nastavku pogledajte u video prilog i obraćanje Arijane Memić na sjednici Skupštine kantona Sarajevo, u kome je obrazložila svoju odluku da napusti Klub Naroda i pravde.

 

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: radiosarajevo.ba/Arhiv/Arijana Memić
Video: Televizija Sarajevo
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter