Ima li kraja pohlepi porodice Dodik? Nevjerovatno! (Foto/Dok.)

Ima li kraja pohlepi porodice Dodik? Nevjerovatno! (Foto/Dok.)

Pohlepa porodice Milorada Dodika je ultragigantskih razmjera. Tako Dodikov sestrić Vico Zeljković proizvodi i medicinske maske u firmi “Medical - Protect” d.o.o. Banjaluka.

Naravno, Vico se ne vidi u vlasničkoj strukturi, već njegov kriminalni saradnik Marinko Tomić, sa kojim ima brojne firme preko kojih peru prljavi novac, ali i nekoliko noćnih klubova, kao što su “Bizzar” i “Kafana”, o kojima sam već detaljno pisao.

Firma je otvorena 14.07.2020. godine i za nepunih pet i po mjeseci rada imala prihod od "samo" 179.090 KM.

“Medical - Protect” se nalazi u ulici Jovana Dučića 25, gdje je smješteno još nekoliko Zeljkovićevih i Tomićevih preduzeća za pranje novca.

“Medical - Protect” već se našao na udaru SIPA - Finansijsko-obavještajnog odjeljenja, što je sumnja na pranje para.

Međutim, pošto je na čelu SIPA Dodikova marioneta Darko Ćulum vrlo teško je očekivati da će SIPA bilo šta istražiti u ovom slučaju. Istražne radnje vode o još dvije Zeljkovićeve i Tomićeve firme.

Možda bi trebalo detaljno istražiti da maske, vrijedne milion KM, koje su nestale iz UKC RS, nisu ponovo “proizvedene” u pogonima Zeljovićeve i Tomićeve firme za “proizvodnju” medicinskih maski.

I Zeljković i Tomić se guše u trgovini narkoticima, tako da će nastavak priče o firmi “Medical - Protect” koji uskoro slijedi biti više nego zanimljiv. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković
Foto naslovna:  AA
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter