-Ima li kraja lažnim obećanjima vlasti u Republici Srpskoj?- Ništa od auto-puta Bijeljina-Rača?! (Video)


-Ima li kraja lažnim obećanjima vlasti u Republici Srpskoj?- Ništa od auto-puta Bijeljina-Rača?! (Video)

Nakon više od dva mjeseca od obećanja ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Ćorića da će do početka juna krenuti gradnja autoputa od Rače do Bijeljine, nema pomaka. Postavlja se pitanje: “Ima li kraja lažnim obećanjima vlasti u Republici Srpskoj? “

Autoput od Rače do Bijeljine, uveliko je trebao biti u izgradnji. Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedjeljko Ćorić, još u aprilu, sa sigurnošću je najavio početak gradnje. 

“Današnja ključna vijest da mi krećemo sa izgradnjom autoputa do početka juna mjeseca, znači kada ćemo već imati prve radove i uvođenje izvođača na radove  autoputa od Rače prema Bijeljini", kazao je Ćorić 7. aprila ove godine.

Sredina juna, a radova ni na vidiku.

Na Rači, nema ni mašina, niti radnika. Iako je ministar Nedjeljko Ćorić uvjeravao da će neće biti kašnjenja u izvođenju putnih infrastrukturnih radova, realna situacija je sasvim drugačija. Kasni se uveliko, pa se stiče utisak da je od svega ostalo samo obećanje, kao lažno radovanje.

Dionice preko kojih je planirana trasa autoputa, nisu vidno ni označene, već su zarasle u žbunje, šumarke, korov i gustu šumu. Mještani okolnih sela, koji su prodali parcele i dalje ih obrađuju, jer radova nema.

Mještanin zaseoka Jelaz, koji pripada Velinom Selu, Milan Đukić za BN kaže:

“Neke pripreme su sad vršili  da se pređe taj put i  zakupili su zemljište, platili ljude, međutim to je sad sve stalo. Trebali su već da stignu ovamo do naših kuća, to je kilometar, ali sve je stalo.”

7. aprila ministar Ćorić dao je Gradskoj upravi Bijeljine, uvjeravanja  da će se urediti i svi pristupni putevi, koji će se koristiti za izgradnju auto-puta.

Stručni savjetnik u Odjeljenju za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Bijeljine, Bogdan Tadić, za BN kaže da nemaju informacije da su na nekom lokalitetu započeti radovi.

Sve su prilike da će radovi na dionici autoputa od Rače do Bijeljine, ako ih i bude, sačekati izbore.

Izvođenje mašina na teren provjeren je recept za prikupljanje glasova. Sreća je pa glasači sami biraju hoće li se upecati na ovaj mamac?


Autor: J. Žerajić
Video: BN TV/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter