Čim je Integral podnio tužbu protiv HET-a, obustavljeni radovi na mostu na Trebišnjici? (Foto/Video)


Čim je Integral podnio tužbu protiv HET-a, obustavljeni radovi na mostu na Trebišnjici? (Foto/Video)

Ne prestaje saga sa izgradnjom famoznog mosta na Trebišnjici, koji je trebao biti završen još prije pola godine. Ponovo su obustavljeni radovi na mostu a izvođač, firma Integral inženjering iz Laktaša, tužila je investitora, Hidroelektrane na Trebišnjici, jer nisu na vrijeme platili radove.

Problemi traju od samog početka radova, u toku kampanje za lokalne izbore 2020. godine kada su zbog izbora i manipulacije građanima počeli radovi, na vrat na nos, al što se grbo rodi vrijeme ne ispravi. Most ne vodi nigdje, iz brda u ništa, 15 miliona maraka je bačeno u vjetar, a treba postaviti pitanje odgovornosti čelnika HET-a.

Sadašnja obustava ima i pozadinu, oko isplate radova na probijanju i betoniranju tunelu za Hidroelektranu Dabar, o čemu sam pisao i govorio u više navrata. Tunel je trebao da se buši krticom, po projektu, ali je HET izašao u susret Integralu i dozvolio da se probija miniranjem, što stvara velike preklope koje treba ispuniti betonom, a Integral mimo Ugovora traži da troškovi idu na teret investitora.

Detaljnije o ovom problemu u video prilogu…

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter

 

 

 

adowtkjv