Igra Milorada Dodika sa sudbinom teško bolesnih - Obećao novac i ...


Igra Milorada Dodika sa sudbinom teško bolesnih - Obećao novac i ...

Peđa Duronjić povjerovao je obećanju Milorada Dodika da će mu biti uplaćen novac za liječenje. Dodik je zaboravio na datu riječ, sve je po svemu sudeći bio marketinški trik za jednodnevnu upotrebu

„Peđa je spasen, pale suze radosnice - Od Dodika 50.000 KM za liječenje mladog Banjalučanina“, ovako je glasio naslov na brojnim banjalučkim portalima 23. oktobra 2019. godine nakon što je održana humanitarna večera za pomoć oboljelom Predragu Peđi Duronjiću.

„Saznavši za lavovsku borbu mladog Banjalučanina, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, obezbijedio je da se Peđi doznači 50.000 KM, koliko mu je do ovog trenutka nedostajalo da plati transplantaciju bubrega i pankreasa na prestižnoj klinici u Padovi“, saopštio je tada glumac Goran Jokić.

Prošlo je skoro osam mjeseci, a Dodik nije uplatio niti jednu marku od 50.000 hiljada, koliko je javno obećao.

Kako saznaje Žurnal, novac je trebao biti uplaćen sa računa Vlade RS. Uzaludni su bili silni dopisi na adresu kabineta premijera Radovana Viškovića, podsjećanja na medijske izvještaje o tome da je Dodik javno obećao donaciju kao i upozorenja da je Peđino stanje iz dana u dan sve lošije i da mu život visi o koncu.

Ispostavilo se da je Dodikovo obećanje tek još jedna od obmana. Sasvim je druga stvar, kako je i zašto Dodik dao obećanje o donaciji sa računa institucije nad kojom suštinski nema nikakve ingerencije? 

Od desete godine Predrag Duronjić se bori sa teškim oblikom dijabetesa, koji mu je potpuno narušio zdravlje. Narušen mu je vid, tako da je izgubio lijevo oko, potom je bolest napala bubrege, mišiće, pa pankreas. Jedini izlaz za njega je transplatacija u Padovi, kojoj se nakon Dodikovog obećanja nadao. Uzaludno, u Padovu nije otišao, već je teško bolestan smješten u banjalučku bolnicu.

Piše: Ljiljana Kovačević

Izvor: zurnal.info

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks