Igor Dodik se obrušio na Antonića i najavljuje čistku, raskol i podjela SNSD u Banjaluci zbog Stanivukovića


Igor Dodik se obrušio na Antonića i najavljuje čistku, raskol i podjela SNSD u Banjaluci zbog Stanivukovića

Stanje u SNSD-u nakon sjednice Komiteta, posebno u Banjaluci, moglo bi se najbolje opisati poznatom izrekom da je mala bara prepuna gladnih krokodila. Iako se u javnosti pokušavaju poslati drugačije slike, Vlado Đajić odlazi u Fabriku obuće Bema da izgladi odnose sa Marinkom Umićevićem, fotografišu se pred kamerama sa lažnim osmjesima po nalogu Šefa samo par dana nakon razmjene teških riječi i uvreda, ipak veliki raskol u banjalučkom SNSD-u je sve bliži. To potvrđuje i objava Igora Dodika, glavnog kadrovika iz sjene u Partiji, koji je otrovne strelice uputio smijenjenom direktoru i bivšem poslaniku Momčilu Antoniću, kome je glava odletila zbog javne podrške načelniku Bratunca Lazaru Prodanoviću, koji je, na sjednici Skupštine opštine Bratunac, javno SNSD nazvao mafijaškom organizacijom koja okuplja hulje, kriminalce i reketaše.

Oslovljavajući Tatu sa Predsjednik, uz neizostavno veliko slovo P, da bi mu valjda još više dao na važnosti iznačaju, Igor napada podređene kadrove kako su licemjerni i nezahvalni, dobijaju funkcije a onda komentarišu predsjednika, misleći na Momčila Antonića koji gunđa i negoduje jer je mlad neiskusno istrčao i zakukurikao na tvitu prije starih pjetlova, te automatski bio smijenjen.

Antonić nije ostao dužan pa je zorom, posle Igorovog napada na tviteru noć prije, uzvratio i objavio tvit u kome navodi detalje iz svoje biografije te na kraju priprijetio da će na svaku laž o sebi iznijeti dvije istine, prijeteće valjda na kršenje partijske OMERTE, mafijaškog zavjeta ćutanja.

I dok se Antonić i Igor Dodik javno obračunavaju, što im ne smeta da dijele plijen i milione na tenderima, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić gura po svom. Draško Stanivuković nagodio se da Dodikom, ali i sa Stevandićem, Čubrilovićem, Đokićem, Nešićem i Selakom, koji ga sve otvorenije podržavaju, u koripcionaškim kombinacijama i tajnim dogovorima dobijaju nagrade, od urbanističkih dozvola, javnih nabavki do funkcija, Đajić je jedini iz vladajuće koalicije ostao u sukobu sa Stanivukovićem i sve više kontrira Dodiku.

Svjestan da bi ga u Partiji mnogi žrtvovali i potrošili, gurajući ga formalno kao kandidata a potom izvrnuli i iza kulisa igrali na poslušnog Stanovukovića, Đajić planira da kao kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke isturi kolegu Nikolu Šobota, ljekara na UKC Banjaluka.

Režim nastoji da razori, podijeli, usitni, ucjeni i potčini sve, kako bi Uzurpator lakše kontrolisao situaciju, a pored opozicije meta su i stranke vladajuće koalicije jer se nikom ne vjeruje. Narednih mjesec dana biće vrijeme raspleta, mnoge stvari će biti jasnije, i u vlasti i opoziciji, a posebno turbulentno će biti u SNSD-u i PDP-u.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: SRNA/nezavisne.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter