Igor Crnadak PDP: Koristićemo sva sredstva da ne usvoje zakon protiv slobode i kritičke misli u Republici Srpskoj!


Igor Crnadak PDP: Koristićemo sva sredstva da ne usvoje zakon protiv slobode i kritičke misli u Republici Srpskoj!

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, glasao je na sjednici Kolegijuma NSRS protiv dnevnog reda 4. redovne sjednice NSRS, nakon što su predstavnici Vlade odbili da povuku tačku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

- Upozorio sam da se radi o autokratskom zakonu, koji ugrožava slobodu govora i mogućnost kritičke misli u Republici Srpskoj,  te da je i javna rasprava pokazala da ovaj zakon treba odmah zaustaviti i povući iz skupštinske procedure – istakao je Crnadak. 

Naveo je da će PDP koristiti sva raspoloživa demokratska sredstva da se zakon ne usvoji, te da poziva sve slobodnomisleće ljude, koji žele slobodnu Republiku Srpsku sa jakim institucijama, da se ujedine i čvrsto suprotstave usvajanju ovog zakona.

- Takođe, na današnjoj sjednici PDP je bio protiv čitavog predloženog dnevnog reda na Kolegijumu, uključujući i tačku Prijedlog Rezolucije o osudi genocida počinjenog u Srebrenici u julu 1995. godine, te sam o tome upoznao cijeli Kolegijum – rekao je Crnadak. 

Crnadak ističe da bi, umjesto što iznosi neistine o opoziciji govoreći da su po ovoj tački bili suzdržani, predsjedniku NSRS Nenadu Stevandiću bilo bolje da uvede malo reda u skupštinsko rukovodstvo. 

- Možda onda pola današnje sjednice Kolegijuma ne bi prošlo u njegovoj svađi sa kolegama iz Predsjedništva Narodne skupštine i to o „važnim“ pitanjima kao što su ko ima pravo na "treptače" i koji vozači imaju pravo na plaćen smještaj – rekao je Crnadak. 

Crnadak je istakao je da je prava istina da kao šef Kluba poslanika PDP nije uopšte učestvovao u glasanju za Stevandićev prijedlog da se određena tačka skine sa dnevnog reda, jer je  odmah rekao da će glasati protiv čitavog dnevnog reda. 

- Osim ovoga, i inače je veoma je teško naći argumente da se glasa za bilo koji prijedlog koji dolazi od Stevandića – poručio je Crnadak. 

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter